16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăARTICOLEPoti modela inteligenta copilului tau?

Poti modela inteligenta copilului tau?

Inrolare trafic.ro

Fiecare parinte isi doreste sa aiba un copil mai inteligent si incearca o serie de lucruri pentru a sprijini dezvoltarea sa cerebrala.

Potrivit cercetatorilor, jocurile prezinta un rol important in dezvoltarea inteligentei copilului. Acestea au rolul de a stimula dezvoltarea creierului.

Un rol la fel de important in dezvoltarea inteligentei copilului il poarta transmiterea genetica. Mostenirea de la parinti prezinta un rol hotarator in dezvoltarea cortexului cerebral.

Pentru a modela inteligenta copilului, sustin cercetatorii, este nevoie ca parintii sa le ofere copiilor o siguranta si un mediu familial plin de dragoste. Un studiu de acest gen a fost realizat asupra unui numar de 64 de familii din diferite categorii sociale din California. S-a constatat ca micutii care primeau suportul parintilor atat material, cat si moral erau mult mai inteligenti. De asemenea, specialistii au ajuns la concluzia ca relatiile de familie bazate pe armonie si dragoste pot influenta inteligenta copilului in sens pozitiv. Copiii au fost testati RMN in vederea analizarii creierelor.

Continuarea pe Bebelu.ro

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: