16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPot fi barbatii vinovati de aparitia menopauzei premature la femeile tinere?

Pot fi barbatii vinovati de aparitia menopauzei premature la femeile tinere?

Inrolare trafic.ro

Teoretic, menopauza este un proces natural care apare pe fondul inaintarii in varsta a femeii. Insa tot mai multe studii arata ca exista o legatura intre declinul sexual al femeii, intre aparitia menopauzei premature si viata in cuplu, alaturi de un barbat.

 

Trecerea timpului asupra relatiei de cuplu, aparitia rutinei sexuale si scaderea atractiei fata de partenera determina, uneori, barbatul sa-si arunci ochii catre femei mai tinere, sa-si doreasca sexual partenere mai mici ca varsta decat propria sotie. Interesul sexual al barbatului fata de femei mai tinere grabeste declinul sexual al partenerei oficiale, al sotiei, prin inducere menopauzei timpurii.

 

Imposibilitatea de a reproduce, adica infertilitatea, este un proces natural care afecteaza femeile trecute de 45-50 de ani. Insa studii recente arata ca declinul sexual al femeii poate fi grabit de atitudinea barbatului in cuplu. Cu cat acesta se arata mai putin interesat sexual de sotie si mai deschis la aventuri amoroase cu tinere, cu atat mai mult partenera oficial risca sa intre prematur in menopauza.

 

Menopauza este un fenomen evolutionar, iar atractia sexuala a barbatului pentru femei mai tinere isi are fundamente tot evolutionare, care implica nevoia subconstienta de reproducere prin contact sexual cu alte partenere atunci cand sotia nu mai poate procrea.

 

Citeste si:  Cand trebuie sa dormi ca sa slabesti vazand cu ochii si cum se intampla asta

Cu cat femeia trecuta de prima tinerete se simte mai putin dorita, cu atat ea risca mai mult sa intre mai devreme la menopauza, abilitatile ei reproductive fiind afectate de trairile emotionale si psihice aparute pe fondul lipsei de interes a partenerului.

 

Prin procesul selectiei naturale a celor mai in forma persoane, femeile pot avea copii timp mai indelungat atata timp cat se simt protejate. Insa, daca la varste de 35-40 de ani, femeile resimt tot mai mult lipsa de interes a partenerilor lor fata de ele si ii vad tot mai interesati de femei mai tinere, acestea pot intra mai devreme la menopauza decat ar fi normal.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: