22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPorți sutiene push-up? Te vei gândi de două ori după ce vei...

Porți sutiene push-up? Te vei gândi de două ori după ce vei citi asta

Femeile care poartă sutiene push-up se supun unor riscuri de sănătate foarte mari, susțin cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii.

Mai precis, se pare că femeile care poartă sutiene push-up se expun unui risc mare de a se îmbolnăvi de cancer la sân, din cauza felului în care sunt realizate aceste obiecte vestimentare.

Studiul arată că acest tip de sutien care este de cele mai multe ori foarte strâmt, blochează circulația sângelui și afectează negativ țesuturile mamare.

Astfel, celulele nu sunt oxigenate corespunzător și nu primesc nutrienții necesari și, mai mult decât atât, sunt împiedicate să elimine o parte din toxine, din cauza presiunii puternice. Aceste efecte au loc dacă o femeie poartă sutien push-up mai mult de 12 ore sau în timpul somnului.

Medicii de la universitatea menționată mai sus susțin că aceste efecte pot să declanșeze apariția cancerului mamar.

Principalul motiv pentru care sutienele strâmte sunt nocive pentru sănătatea sânilor este faptul că împiedică circulația limfei la nivelul bustului din cauza presiunii exercitate. În mod normal, lichidul limfatic are rolul de a curăța și elimina toxinele, însă sutienul împiedică acest proces, astfel că toxinele se acumulează la nivelul sânilor și pot provoca apariția cancerului„, sunt de părere cei care au realizat studiul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: