1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEPorti lentile de contact! Greseli pe care trebuie sa le eviti pentru...

Porti lentile de contact! Greseli pe care trebuie sa le eviti pentru a vedea mai bine

Purtatorii lentilelor de contact au cel putin un obicei care ii pun in pericol si pot ajunge chiar si sa-si piarda evderea. Potrivit Centrului american pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, din cei 1000 de purtatori de contact pe care i-au cercetat, au descoperit ca 99% dintre ei au recunoscut ca au o serie de obiceiuri riscante, ceea ce le pune in pericol ochii.

Iată câteva obiceiuri proaste de care sunteți vinovați oricând purtați lentile de contact.

1. Purtati lentilele de contact mai mult decat se recomanda

Mai mult de 82% au recunoscut ca isi poarta lentilele mai mult decat se recomanda. Cand purtati lentilele de contact, aceasta impiedica corneea sa primeasca oxigenul de care are nevoie. Astfel, atunci cand nu obtine oxigenul necesar, modifica fiziologia corneei. Cand se intampla acest lucru, poate duce la acumularea de germeni si de murdarie. Lentilele de contact murdare pot duce la infectii oculare.

2. Clatiti contactele cu apa de la robinet

36% dintre purtatorii de lentile au spus ca isi clatesc lentilele cu apa de la robinet. Indiferent cat de curata este apa, nu clatiti sau nu inmuiati lentilele pe apa de la robinet, deoarece nu este sterila. Va poate provoca mai tarziu o infectie a ochilor.

Citeste si:  Obiceiuri gresite pe care le facem zilnic! Ai impresia ca sunt normale, dar iti pun viata in pericol

In plus, daca apa pe care ati folosit-o pentru curatarea lentilei dvs. este infectata cu un parazit numit acanthamoeba, acest lucru aduce mai multa primejdie. Odata ce obiectivul intra in ochi si cauzeaza infectii, este o problema reala cu care trebuie sa va confruntati. Medicii oftalmologi au spus ca este dificil de tratat deoarece infectia devine prea dureroasa, care va necesita o vindecare mai lunga sau o posibila interventie chirurgicala daca se va agrava.

3. Mergeti un dus sau inotati cu lentilele de contact

Aproape 60% inotau cu lentilele lor de contact. Chiar daca apa din piscina este clorata, nu puteti fi siguri de curatenia acesteia. Deci, scoateti lentilele inainte de a intra in piscina sau de a va face o baie.

4. Ati dormit cu lentilele de contact

Acest obicei este cea mai mare greseala facuta de majoritatea purtatorilor de lentile de contact. Va cresteti riscul de keratita de aproximativ 6,5 ori. Medicii oftalmologi nu sugereaza sa dormiti cu lentilele de contact, chiar daca sunt aprobati pentru uzura prelungita. Cand ochii sunt inchise cu lentilele de contact, impiedicati fluxul de oxigen in cornee. Va puneti intr-un pericol posibil.

5. Purtati aceeasi pereche de lentile de luni de zile

Lentilele sunt uzate cu usurinta, astfel incat ar trebui sa le schimbati in fiecare luna, la fiecare doua saptamani sau chiar in fiecare zi, in functie de ceea ce medicul v-a ordonat sa faceti.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: