30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEPericolele ascunse in oja! Uite la ce te expui

Pericolele ascunse in oja! Uite la ce te expui

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Stanford din California, Statele Unite ale Americii, oja are o serie de efecte negative asupra corpului tau. Iata care sunt pericolele ascunse in oja si la ce te expui:
Cercetatorii americani sustin ca oja are in compozitie multe substante chimice care pot sa afecteze mult starea de sanatate a unei persoane.

Mai precis, trei substante gasite deseori in oja, precum formaldehidele, toluenul si dibutilul sunt cele raspunzatoare pentru diversele pericole ascunse in oja.

Pericolele ascunse in oja:

Dibutilul – aceasta substanta poate afecta organele genitale. Substanta se adauga la oja pentur ca are rolul de a o face mult mai usor de aplicat. Insa, aceasta substanta poate sa afecteze sanatatea organelor genitale ducand uneori si la infertilitate.

Pericolele ascunse in oja:

Toluenul – acesta este un solvent ce permite ingrosarea ojei si intarirea. Daca este aplicat frecvent pe unghii, poate patrunde in organism si ataca atat sistemul nervos central cat si organele reproducatoare.

Pericolele ascunse in oja:

Formaldehidele – acestea ajuta la intarirea unghiilor insa pot cauza un dezechilibru la nivel celular si sa duca la aparitia celulelor canceroase, daca patrund in cantitate mare in organism.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: