Tweet
Sprancenele aranjate in mod corect, vor defini la perfectiune fata, vor consolida frumusetea naturala oferind un cadru frumos pentru caracrteristicile ochilor si a fetei in general.
Ele trebuie sa urmeze varii modele in functie de diferitele forme ale fetei, pentru a putea aspira la un efect maxim.
Iata cateva recomandari pentru forma sprancenelor in functie de trasaturile fetei.
Fata in forma de diamant
Trasaturile unei fete in forma de diamant se disting prin forma mai plina in centru, cu mici ingustari la frunte si barbie. Acest tip de fata dispune de o bine definita structura osoasa prin urmare recomandam sprancenele in linii drepte care formeaza un mic si subtil arc nu foarte aproape de baza nasului. Pentru acest tip de fata ne vom concentra in primul rand pe scoaterea in evidenta a ochilor.
Fata rotunda
Fetele rotunde sunt oarecum egale in lungime si latime, fiind lipsite de o definire structurala propriu-zisa. Sprancenele potrivite pentru o astfel de fizionomie sunt cele care urmeaza o linie ascendenta inspre frunte, mai scurte insa in lungime decat cele exemplificate anterior. Forma unghiulara este recomandata in acest caz, ea putand fi suplinita cu o accentuare a ochilor folosind un contur, care sa-i dea si eleganta. De obicei, linia ascendenta a sprancenelor te va face sa pari mai tanara. Nu exagera insa, efectul fiind invers. O alta greseala des intalnita la acest tip de fizionomii sunt sprancenele subtiri, care vor rotunji fata in mod suplimentar.
Fata in forma patrata
Pentru acest tip de fizionomie, specialistii recomanda de obicei sprancene groase cu o arcuire extrem de subtila, aproape insesizabila care sa urmeze linia osoasa. Sprancenele usor rotunjite ofera in acest caz un look mai inocent. De asemenea, grosimea liniei trebuie adaptata trasaturilor fetei.
Fata ovala
In acest caz, punctul de pornire al sprancenelor nu trebuie sa fie foarte apropiat de coltul interior al ochiului. O forma rotunjita sau o arcuire proeminenta reprezinta aici greseli fatale. La polul opus se situeaza insa sprancenele arcuite subtil, extrem de flatante pe de o parte, dand expresivitate ochilor pe de alta parte, pastrand fata in echilibru cu un nas proeminent sau o gura mare.
Fata in forma de para
Fata in forma de para are nevoie de echilibru, fiind mai ingusta in zona fruntii decat in cea a barbiei. Echilibrul poate fi atins usor, ajustand sprancenele. Recomandate in acest caz sunt cele de o grosime medie dar bine definite, usor arcuite. Pentru a da iluzia latimii in zona fruntii, sprancenele trebuie sa porneasca imediat in vecinatatea colturilor interioare ale ochilor si sa se piarda dincolo de cele exterioare. In acelasi timp, arcuirea trebuie mentinuta la minimum.