24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIParintii depresivi vor avea copii cu probleme

Parintii depresivi vor avea copii cu probleme

Cele mai recente studii se concentreaza pe depresia postnatala prin care trece mama.

Dar unii oameni de stiinta atrag atentia ca atentia ar trebui indreptata si spre starea de sanatate mintala a parintilor inainte de conceperea copilului.

Potrivit unei cercetari efectuate la Harvard Medical School, depresia parintilor poate fi asociata cu tot felul de probleme ce apar la copiii lor, in timp ce cresc.

Depresia este o boala care se hraneste cu sine, a declarat doctorul William Beardslee, specialist in psihologia copilului de la Harvard Medical School.

CITESTE SI

 Scapa de kilogramele in plus daca vrei sa ai copii inteligenti

 

 Jocurile video si televizorul ne fac copiii mai violenti?

El a atras atentia ca aceasta tulburare psiho-emotianala genereaza numeroase probleme medicale, caci oamenii care sufera de depresie nu cer ajutor cand au nevoie. Daca apar afectiuni minore, acestea raman deseori netratate, agravandu-se in timp.

Fara interventie profesioanala, depresiile nediagnosticate ale parintilor pot avea consecinte negative asupra copiilor, a adaugat doctorul Beardslee.

Acesta a amintit problemele comportamentale pe care le dezvolta micutii in crestere, dar si cele de personalitate.

Adolescentii care provin din parinti depresivi sunt la randul lor predispusi sa dezvolte aceasta tulburare, chit ca se manifesta episodic.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: