19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEParacetamolul ar putea atenua durerea sufleteasca

Paracetamolul ar putea atenua durerea sufleteasca

Paracetamolul, unul dintre cele mai comune analgezice folosite in lume, ar putea fi de mare ajutor in tratamentul durerilor aparute pe fond emotional, sufletesti, si in tratarea anxietatii.

 

Un studiu canadian arata ca paracetamolul ar putea fi folosit si pentru atenuarea durerii sufletesti si a anxietatii, mai ales in cazul starilor aparute pe fondul temerilor legate de probleme existentiale de viata si de moarte.

 

„Durerea de extinde dincolo de limitele tesutului afectat si se manifesta ca durere emotionala”, explica coordonatorul studiului, Daniel Randles, de la Universitatea British Columbia.

 

„Indiferent de tipul durerii, administrarea de paracetamol pare sa inhide semnalele transmise creierului care sunt transformate, ulterior, in senzatia de durere”, adauga profesorul Randles.

 

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii canadieni care au analizat starile de spirit a aproximativ 120 de studenti. Ei au fost impartit in doua grupuri. Tinerii unuia dintre grupuri a luat 1.000 de miligrame de Tylenol, denumirea americana a paracetamolului european, pe zi, in timp ce tinerilor din al doilea grup li s-au administrat pastile placebo.

 

Dupa administrarea paracetamolului, respectiv a pastilelor placebo, uni tinerii au fost pusi sa scrie despre momentele in care ii dureau dintii, iar altii despre cum isi imagineaza ei „viata” dupa ce vor muri. Toti participantii la studiu au citit ulterior un raport al politiei privind arestarea unei prostituate, dupa care au fost rugati sa stabileasca ei cautiunea pentru presupusa prostituata, suma sa nu depaseasca insa 325 de lire sterline.

 

Citeste si:  Analgezicul-minune: Cum reuseste paracetamolul sa calmeze durerea?

Rezultatele studiului au aratat ca tinerii care luau paracetamol nu au resimtit nicio stare de anxietate existentiala si au stabilit cautiunea imaginara la suma de 195 de lire, in medie.

 

In schimb, studentii care luau pastile placebo au manifestat stari de nervozitate si teama si au stabilit cautiunea prostituatei la aproximativ 260 de lire, media.

 

Studiul demonstreaza ca oamenii au, de fapt, oroare de tot ceea ce tine de moarte si de neprevazut, chiar daca nu sunt direct implicati si sunt pusi in situatii imaginare. Totodata, cercetarea mai demonstreaza ca paracetamolul „calmeaza spiritele” si face ca starea de anxtietate si durerea sufleteasca sa fie atenuata.

 

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: