Iata cum se poate prepara un fel de mancare usor. Oua cu andive inabusite poate constitui o cina sau un aperitiv al unei mese de pranz.
Ingrediente pentru doua portii
500 de gr andive mici
50 gr unt
o cana de smantana
2 oua
sare
piper macinat
Mod de preparare
Se curata andivele de frunzele exterioare, apoi li se inlatura miezul. Astfel nu vor fi amarui. Se oparesc 10 minute in apa fierbinte si sarata, apoi se scurg. Pentru aceasta reteta trebuie sa alegeti andive mai mici, cam de 10-12 cm lungime, carnoase si cu frunzele exterioare de culoarea fildesului. Cand le scoateti miezul , aveti grija sa nu le taiati baza, pentru ca se vor desprinde frunzele, iar andivele trebuie sa ramana intregi.
Se inabusa andivele in unt, se adauga sare si piper si se acopera vasul. Vor fi gata dupa 20 de minute . Se pune andivele in doua forme, se adauga smantana si se sparge cate un ou in mijlocul fiecarui vas. Fiecare ou este presarat cu sare si piper dupa gust.
Se pun formele in cuptor , la foc potrivit, timp de 5 minute. Se servesc imediat.