21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEOjă și fixativul pot provoca diabet. Cum e posibil

Ojă și fixativul pot provoca diabet. Cum e posibil

Inrolare trafic.ro

Un studiu alarmant, desfășurat de cercetători de la Brigham and Women’s Hospital din Boston, aduce la lumină un fapt surprinzător și posibil neplăcut pentru multe femei: utilizarea ojei și a fixativului poate spori riscul de a dezvolta diabet. Cum este acest lucru posibil? Răspunsul constă în compoziția acestor produse, mai precis în prezența unei substanțe numite ftalați.

Ftalatii sunt o clasă de substanțe chimice esențiale pentru multe industrii, inclusiv cea cosmetică, de parfumerie și a materialelor plastice. Aceștia se găsesc și în vopsele, astfel încât sunt adesea prezenți în multe produse pe care le folosim în viața noastră de zi cu zi. Deși indispensabili în fabricarea acestor bunuri, ftalatii au potențialul de a deregla metabolismul uman, potrivit studiului menționat.

Echipa de cercetători a adunat probe de urină de la 2.350 de femei în cadrul studiului lor. Analizele ulterioare au evidențiat faptul că femeile cu niveluri mai mari de ftalați în organismul lor prezentau un risc semnificativ mai mare de a dezvolta diabet, în comparație cu cele cu niveluri mai mici sau niciun ftalat detectabil.

Prin urmare, produsele cosmetice precum oja și fixativul, prin conținutul lor de ftalați, pot contribui la creșterea riscului de diabet. Cu toate acestea, este important să ne amintim că acestea nu sunt singurele produse care conțin ftalați, acestea fiind larg răspândite în industria cosmetică și a produselor de îngrijire personală.

Citeste si:  Vedete de la Hollywood care sufera de diabet, dar nu-si arata boala

Rezultatele acestui studiu nu ar trebui să provoace panică, ci să conștientizeze. Utilizarea cu discernământ a produselor cosmetice și verificarea etichetelor pentru a vedea ce substanțe conțin este un prim pas în protejarea sănătății. În plus, consultul medical și monitorizarea regulată a nivelului de zahăr din sânge pot ajuta la prevenirea și detectarea timpurie a diabetului.

Descoperirile acestui studiu sunt un apel la precauție, nu la eliminarea totală a utilizării ojei și fixativului. Sensibilizarea consumatorilor cu privire la posibilele riscuri ale expunerii la ftalați și alegerea unor alternative mai sigure reprezintă o direcție importantă pentru prevenirea complicațiilor de sănătate precum diabetul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: