20 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEObiceiuri daunatoare parului: asa-ti distrugi podoaba capilara

Obiceiuri daunatoare parului: asa-ti distrugi podoaba capilara

Te plangi ca parul nu-ti sta bine, ca se asaza greu si se deterioreaza repede dupa ce-i tai varfurile? Se prea poate sa ai niste obiceiuri de ingrijire a parului care-ti dauneaza podoabei capilare.

 

Feonul la temperatura ridicata

 

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri de ingrijire a parului, dar si unul dintre cele mai frecvente este urcarea lui cu feonul setat la o temperatura foarte ridicata. Intr-adevar, economisesti timp astfel, pentru ca ti-l usucu mai repede, insa iti si distrugi firul de par. Temperatura prea ridicata a feonului duce la deshidratarea si la fragilizarea firelor de par, pentru ca usuca inclusiv uleiurile naturale benefice de pe scalp si par, care au menirea de a proteja podoaba capilara.

 

Defecte/imperfectiuni ale fetei care poti fi „corectate” din tunsoare

 

Placa de intins parul si ondulatorul pe par umed

 

Deseori, tot din lipsa de timp, se intampla sa folosesti placa de intins parul sau ondulatorul pe parul inca umed. Chiar daca el pare uscat in mare, exista inca apa neevaporata pe firele de par, iar aplicarea placii de intins parul sau a ondulatorului, ambele incinse, pe par duce la deshidratarea excesiva a parului. Mai mult, aburul care iese din parul umed cu placa sau ondulatorul poate genera si arsuri (minore, ce-i drept) la nivelul scalpului. Insa este suficient sa-ti iriti scalpul pentru a altera balanta delicata dupa care functioneaza scalpul si care sustine sanatatea firului pe par pe toata lungimea lui.

 

Citeste si:  Cum sa ai tenul curat folosind piperul negru

Folosirea prea desa a placii de intins parul

 

Asa cum o camasa se poate strica daca o calci excesiv, asa se distruge si firul de par daca-l intinzi prea des cu placa. Pentru mentinerea sanatatii parului, nu ar trebui sa folosesti placa mai des de doua ori pe saptamana, poate chiar o data, in functie de par, si aplica inainte de folosirea ei un ulei/spray protector termic.

 

Coada de cal prea stransa

 

O coada de cal poate salva un par care nu se asaza bine, fiind la indemana oricarei femei care are parul mediu sau lung. Insa strangerea parului intr-o coada de cal prea stransa duce la ruperea firelor subtiri si exercita o mare presiune asupra radacinii, mai cu seama a celor de pe linia fruntii, din jurul urechilor si de la spate. Coada de cal purtata astfel mult timp poate duce chiar si la caderea parului.

 

Folosesti prea mult sampon pentru par uscat 

 

In unele dimineti, samponul pentru par uscat este absolut necesar pentru eliminarea excesului de sebum de pe par. Dar acest produs nu trebuie folosit niciodata 2 zile la rand, cu atat mai putin mai multe zile, pentru ca substantele chimice destul de puternice din samponul pentru par uscat impiedica scalpul sa respire.

 

Citeste si:  Cum să-ți îngrijești tenul corect și ieftin

Diferenta dintre un hairstylist si un/o coafez/a

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: