21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETECum folosesti coaja si membrana de la un ou pentru a trata...

Cum folosesti coaja si membrana de la un ou pentru a trata tenul

Inrolare trafic.ro

Oul poate fi folosit in diferite tratamente de frumusete si in sanatate, avand intrebuintari la care nu multe persoane se asteapta.

Astfel, spre exemplu, membrana de sub coaja oului poate fi folosita pentru a trata crapturile sau taieturile fine de pe fata.
Mai mult decat atat, fiind un cicatrizant natural, membrana de sub coaja oului poate fi aplicata pe zone ale fetei unde exista rani survenite in urma spargerii unui cos sau unde se afla mici zgarieturi.

Fiind foarte bogata in nutrienti, va stimula aparitia de celule noi care sa vindece ranile respective. Pentru efecte maxime, membrana se aplica cu partea umeda pe rana respectiva si se lasa sa se usuce. Dupa aceea se indeparteaza folosind un pic de apa calduta si astfel vindecarea va avea loc in mod miraculos.

Totodata, coaja de ou in sine poate fi folosita in realizarea unei masti de fata care trateaza iritatiile si mancarimile.

Fiind foarte bogata in calciu, coaja de ou are un efect incredibil asupra pielii.

Pentru a prepara masca de fata din coaja de ou, trebuie sa procedati astfel:

Coaja de ou se dizolva in otet. Se lasa acolo timp de doua zile iar apoi otetul in sine se scurge. Pasta de coaja de ou obtinuta se amesteca cu putin lapte pana cand devine omogena iar apoi solutia obtinuta se aplica pe zonele care necesita tratament. In cel mai scurt timp, zonele tumefiate se vor fi vindecat si mancarimile vor fi incetat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: