26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEOamenii de stiinta au descoperit de ce unele femei intra in depresie...

Oamenii de stiinta au descoperit de ce unele femei intra in depresie la menopauza

Daca te simti depresiva in cursul menopauzei poate exista un motiv. Hormonii pot declansa un amalgam de emotii. De la schimbarile de stare, la anxietate.

Hormonii pot sa dea peste cap stabilitatea emotionala a unei femei. Multumita celui mai recent studiu, suntem cu un pas mai aproape sa intelegem de ce unele femei intra in depresie atunci cand apare menopauza si altele nu au probleme.

Femeile care au fost expuse mai mult timp la un anumit tip de extrogen au un risc mai scazut de depresie la menopauza. Cercetatorii au urmarit nivelul de extrogen la mai mult de 1300 de femei la mentruatie inainte de menopauza.

In mod special s-au axat pe estradiol, un tip de extrogen implicat in productia de serotonina, care combate depresia. Femeile care si-au inceput menstrutia mai devreme sau care au folosit anticonceptionale pentru o perioada mai lunga de timp au un risc mai scazut de depresie.

Studiul este un pas pozitiv in intelegerea efectelor hormonilor si a depresiei, preventia si recunoasterea depresiei este importanta pentru a gestiona simptomele.

Acest studiu a descoperit ca femeile care intra mai devreme la menopauza sunt mai predispuse sa fie depresive, au mai putine cicluri menstruale pe parcursul vietii si mai multe bufeuri de caldura.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: