3 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEO femeie a murit de gripa, din cauza neglijentei medicilor care i-au...

O femeie a murit de gripa, din cauza neglijentei medicilor care i-au refuzat internarea! La scurt timp a chemat o ambulanta acasa, unde s-a constatat decesul

Mariana Iancu, o femeie de 45 de ani din Slobozia, a murit rapusa de gripa. Aceasta s-a prezentat la UPU in 13 ianuarie cu mijloace proprii, acuzand simptomatologie de viroza respiratorie, subfebrilitate, temperatura fiind de 37,8 C si simptomatologie genito-urinara.

In urma investigatiilor medicale s-a confirmat diagnosticul de viroza respiratorie, pacienta fiind externata cu recomandari de investigatii paraclinice in sfera genitala si reteta medicala.

Femeia a revenit a doua zi la spital avand o stare similara, respectiv simptome specifice unei viroze respiratorii, cu febra 37,6. A fost trimisa acasa si i s-a recomandat sa urmeze in continuare tratamentul.

La doua zile de la cea de-a doua vizita la spital, a fost solicitata Ambulanta, constatandu-se decesul pacientei.

„Alte detalii cu privire la caz nu se pot oferi, avand in vedere ca in speta s-a intocmit un dosar penal de moarte suspecta si s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale. Singura informatie este cea mentionata pe certificatul medical constatator al decesului, cauza mortii fiind neprecizata, intrucat probele prelevate cu ocazia autopsiei sunt trimise la Institutul National de Medicina Legala, asteptandu-se rezultatul examinarilor complementare”, a declarat managerul SJU Slobozia, Mariana Iancu.

Femeia decedat saptamana trecuta, testele rapide dupa deces aratand ca aceasta contractase virus gripal de tip A. Femeia nu era vaccinata antigripal si avea afectiuni cardiace.

Citeste si:  Nucile te scapa de moarte! Cum sa le consumi

„Suspiciunea de infectie cu virus gripal a fost pusa in baza unui test rapid pentru influenza A si B, efectuat in Laboratorul Clinic al SJU Slobozia, pe probele biologice recoltate cu ocazia autopsiei medico-legale, urmand ca diagnosticul de certitudine sa fie stabilit de Institutul Cantacuzino”, a declarat Iancu.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: