19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMACHIAJNU mai folositi mostrele de machiaj din magazin! Contin bacterii daunatoare

NU mai folositi mostrele de machiaj din magazin! Contin bacterii daunatoare

O femeie da in judecata un popular lant de magazine cosmetice dupa ce, asa cum sustine, a luat virusul herpes de pe o mostra de ruj.

Tanara sustine ca nu a fost avertizata de catre magazin ca exista riscul de a obtine vreo boala.

„Este absolut posibil. Puteti lua virusul herpes simplex de pe orice obiect. Virusul poate supravietui pe o suprafata timp de o saptamana”, a declarat dr. Whitney Bowe, dermatolog.

Bowe a adaugat ca nu este vorba numai de herpes; mostrele de machiaj va pot face rau in mai multe moduri.

Rossen, o echipa sub acoperire, a mers in magazinele populare si a colectat probe de pe testerele de machiaj. Le-au trimis mai apoi la un laborator certificat iar rezultatele au fost uluitoare.

Unele proble s-au intors cu bacterii daunaoare, inclusiv E-coli si Klebsiella, doua tipuri de bacterii aflate in mod normal in tractul intestinal. De asemenea au mai fost gasite si bacterii precum Staphylococcus aureus, care poate provoca infectii foarte grave.

Doua din cele trei magazine vizate au raspuns acuzatiilor.

„Sanatatea si siguranta clientilor nostri reprezinta o prioritate. Testerele sunt dezinfectate, inlocuite si completate in permanenta”, a fost mesajul primului mare magazin acuzat.

„Sanatatea si siguranta oaspetilor nostri reprezinta o prioritate de varf. Incurajam si sustinem procesele sanitare prin oferirea de articole precum produse de curatare si aplicatori de machiaj de unica folosinta”, a comentat cel de-al doilea magazin.

Citeste si:  Colectia Colourizations de la MAC toamna 2011

Un alt mare lant de magazine cosmetice, al treilea acuzat, a refuzat sa comenteze.

„Daca va doriti cu ardoare sa incercati produsele, o puteti face pe partea de sus a mainii. Spre deosebire de utilizarea aproape de ochi sau pe buze, aceasta zona este mai putin vulnerabila.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: