19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICINevoia de socializare a copiilor se trateaza la gradinita

Nevoia de socializare a copiilor se trateaza la gradinita

Inrolare trafic.ro

De unde stim ca micutul este pregatit sa mearga la gradinita? Aproape toti parintii isi pun aceasta intrebare, se orienteaza in functie de ceea ce au facut prietenii lor, parintii lor, ori ii intreaba chiar pe copii. Dar daca prichindelul nu va dori sa stea la gradinita? Consilierii scolari spun insa ca exista solutii.
Cei mai multi dintre copii stau acasa, cu mama, pana la implinirea varstei de 2 ani. Dupa aceasta varsta multe familii apeleaza la bone sau bunici, mai ales in mediul urban. „Copiii sunt foarte receptivi in aceasta perioada timpurie, iar nevoia lor de parteneri de joaca este foarte mare. E recomandabil sa se poata incepe acest proces al stimularii cu personal calificat si intr-un mediu structurat, ca cel al cresei sau gradinitei, cu imense beneficii”, spune Cristiana Boca, profesor consilier scolar si director al gradinitei particulare Bambi.

Faptul ca un copil are nevoie de socializare este clar. Cand are nevoie nu poate sti decat parintele, caruia i se recomanda sa urmareasca evolutia micutului si sa observe cand simte nevoie sa se implice in activitati ce presupun lucrul cu alti copii. Practic, parintii pot lua decizia de a-l inscrie pe copil intr-o gradinita in momentul in care vor constientiza ca este foarte curios, solicita permanent atentie, iar familia nu mai face fata nevoilor lui.

„Copilul unic in familie are nevoie de crearea oportunitatilor pentru interactiuni multiple cu cei de varsta lui. De asemenea, societatea concurentiala in care traim ii face pe unii parinti sa-si doreasca o educatie solida pentru copiii lor, plecand de la «fereastra de oportunitate» din primii ani de viata”, adauga Cristiana Boca.

Avantaje si dezavantaje

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: