23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEMotivele nebanuite pentru care femeile se vad mereu mai grase decat sunt

Motivele nebanuite pentru care femeile se vad mereu mai grase decat sunt

Inrolare trafic.ro

Un experiment inedit a dovedit ca toate femeile din lume se vad ca fiind mai grase decat sunt de fapt in realitate. Iar motivele pentru care mintea femeilor interpreteaza in acest fel greutatea corporala sunt cel putin interesante. 

 

Imaginea pe care o femeie o are asupra propriului corp difera, uneori, de la cer la pamant, iar in alte cazuri cu aproximativ cinci kilograme. Practic, indiferent cat se uita in oglinda, cat monitorizeaza kilogramele indicate de cantar si chiar daca trece testul suprem prin care dovedeste ca inca mai incape in jeansii ei de acum cinci ani, femeia se vede mai grasa decat este in realitate.

 

Psihologii care trateaza probleme emotionale si psihice care-si au radacinile in propria imagine despre corp au concluzionat ca nivelul de nefericire a unei femei este proportional cu diferenta dintre kilogramele reale pe care pe are si cele imaginare.

 

Bijal Chheda-Varma, psiholog specializat in imaginea trupului de la Spitalul Capio Nightingale din Londra, atrage atentia ca testul siluetei este foarte des folosit de specialistii din bransa sa pentru ca este un mod foarte simplu pentru a determina cat de nemultumita este femeia de propriul fizic.

 

“Practic, cu cat este mai mare diferenta intre cat cantareste femeia si cat de grasa crede ea ca este, cu atat nivelul de nemultumire fata de propriul trup si gradul de nefericire este mai mare. Majoritatea femeilor au o viziune foarte distorsionata asupra propriului corp”, spune psihologul Bijal Chheda-Varma.

 

“Cand diferenta este mai mare de trei sau patru puncte, inseamna ca perceptia femeii asupra aspectului ei fizic o afecteaza emotional si psihic. Daca cifrele sunt depasite, este predispusa la tulburari alimentare”, adauga Bijal Chheda-Varma.

 

Pentru a intelege exact ce reprezinta punctele, psihologul da exemplul lui Renee Smith, in varsta de 50 de ani.

 

Renee crede care are marimea 6 de pe tabel si-si doreste sa arata de marimea 3. Ea este, de fapt, de marimea 5, deci un punct diferenta.

 

Jan Bryant, tot in varsta de 50 de ani, are impresia ca are marimea 7, si-si doreste sa fie de 3. Desi ea se vede incadrata in 7, Jan este doar de 5.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: