3 iunie , 2023
AcasăMAMICIMituri pe care parintii le cred

Mituri pe care parintii le cred

chilipirul-zilei.ro/

Po Bronson si Ashley Merryman se folosesc de ultimele studii stiintifice pentru a anula presupunerile false pe care parintii le au despre copii.

1. Minciuna. Amenintarea copilului cu pedeapsa atunci cand minte il va invata sa spuna adevarul.
Gresit. Acest lucru il face sa vada lucrurile dintr-un punct de vedere egoist. „Daca recunosc adevarul, inseamna ca voi fi pedepsit asa ca voi continua sa mint.” Motivul pentru care copiii mint este ca sa te multumeasca pe tine, asa ca cea mai buna metoda de ai convinge sa nu mai minta este sa spui „M-ai face foarte fericit/a daca mi-ai spune adevarul.” Eventual, copilul va invata ca exista si alte motive pentru care nu ar trebui sa minta, insa acesta este un bun inceput.

2. Stima de sine. Daca iti lauzi copilul ii vei creste stima de sine.
Spunandu-i unui copil „Vai, ce destept esti!” de fiecare data cand face ceva decent, ii semnalezi ca orice greseala trebuie evitata cu orice pret, asa ca nu mai incearca sa faca nimic mai dificil.

3. Inteligenta. Daca ai un copil inteligent, vei afla pana la varsta de 5 ani.
Oricine poate recunoaste un Einstein in miniatura, nu-i asa? Pentru fiecare 100 de copii de gradinita considerati ca fiind inteligenti in urma unor teste, doar 27 din ei vor fi considerati inteligenti si in clasa a III-a.

4. Posturile TV educationale. Desenele de la televizor sunt bune pentru ei, nu-i asa?
Nu chiar. Ai crede ca desenele care le arata copiilor sa imparta cu ceilalti ii va invata sa actioneze mai putin agresiv in comparatie cu cele care prezinta violenta. Adevarul este ca cei mici nu fac mereu conexiunea invataturii de la sfarsit cu cele intamplate mai devreme in episod.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.