Exista anumite alimente laudate de toata lumea pentru beneficiile lor, insa desfiintate de medicii nutritionisti. Acestia sunt de parere ca alimentele precum sucul de portocale, margarina sau morcovii ar trebui scoase urgent din alimentatia voastra.
„Eu nu ma apropii de margarina sau de orice alte alimente de tipul margarinei care pretind ca diminueaza colesterolul si ii sfatuiesc si pe pacientii mei sa nu se apropie de ele”, a spus Dr Aseem Malhotra, cardiolog sef la Forumul National de Obezitate.
„In primul rand, sunt scumpe; in al doilea rand, aceste produse sunt artificiale, umplute cu substante nenaturale care chiar nu iti pot face niciun bine; si in al treilea rand, nu cred ca au vreun beneficiu pentru sanatate care sa poata fi demonstrat”, a explicat doctorul, informeaza Daily Mail.
Doctorul recomanda untul in schimbul margarinei, consumat insa cu moderatie, si sustine ca in cazul margarinei care promite reducerea colesterolului nu s-a stabilit daca are vreun beneficiu medical in ceea ce priveste reducerea riscului de atac cardiac.
Morcovii
Shamina Asif, membru in consiliul Colegiului de Optometristi, demonteaza mitul care sustine ca morcovii ajuta la sanatatea ochilor, sustinad ca nu aduce un beneficiu in plus fata de o alta leguma.
Shamina Asif recomanda pentru sanatatea ochilor legumele cu frunze verzi, precum spanacul si napii. Acestea au un continut mare de luteina si zeaxanthina, care ajuta la protectia impotriva degenararii moleculare legate de varsta, cea mai frecventa cauza a orbirii.
Citeste si: Alimente bogate in vitamina C pe care ar trebui sa le mananci primavara
Bauturile „smoothie”
Chiar daca sunt mai bune decat bauturile acidulate, beneficiile aduse de bauturile „smoothie” sunt indoielnice. Acestea sunt pline de zaharuri si au un continut ridicat de calorii.
Uleiul din ficat de cod
Este considerat un remediu in tratarea osteorartritei, insa medicii sustin ca este doar un mit.
„Cercetarile arata ca acesta este, de fapt, cel mai eficient tratament care sa nu se bazeze pe medicamente pentru reducerea durerii si ambunatatirea miscarii. Este si un mod excelent de a preveni osteoartrita de la bun inceput. Deci renuntati la uleiul din ficat de cod si apucati-va de miscare”, este de parere Haseler.