13 noiembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEMituri anti-imbatranire. Ce le mentine tinere pe femei si ce le afecteaza...

Mituri anti-imbatranire. Ce le mentine tinere pe femei si ce le afecteaza negativ

Inrolare trafic.ro

Ceaiul verde, post seara sau totusi hormonii? Sfaturi impotriva imbatranirii sunt nenumarate – ce alegem sa credem?

 

Mitul 1: “Dinner Cancelling” actioneaza ca o cura de intinerire celulara

 

In afara de faptul ca lipsa unei cine relaxante ar putea afecta calitatea vietii, nu exista niciun studio care sa demonstreze o reala intinerire celulara. Studiile pe animale au aratat totusi ca o diminuare a numarului de calorii zilnice incetineste cu adevarat descompunerea celulara. Nu exista insa nicio certitudine ca acest fapt ar fi valabil si la oameni.

 

Mitul 2: Legumele si fructele ne mentin in forma si tinere

 

Adevar gol-golut! O hranire sanatoasa si un stil de viata constient (fara tigari, alcool putin, miscare regulate si relaxare, sufficient somn) sunt bazele unei vieti lungi. Nutrientii din gradina naturii preiau un rol esential in acest fapt.

 

Vitamina C si E (din kiwi, fructe citrice, ardei, varza) stopeaza radicalii liberi, protejeaza celulele si confera prin acestea un ten mai frumos. Luptatori de vaza impotriva imbatranirii sunt rosiile, deoarece contin licopina. Captatorul de radicali protejeaza nu numai impotriva cancerului, dar si pielea impotriva actiunii distructive a razelor UV.

 

Daca esti bombardata de stres, fumezi, sau ambele, ai nevoie de mai multa vitamina C (150 mg). Foloseste si uleiuri de plante cu continut mare de vitamina E, precum uleiul de soia sau floarea soarelui.

 

Mitul 3: Cine face sport, imbatraneste mai incet

 

Cine doarme, rugineste: miscarea, mai ales care antreneaza tot corpul precum joggingul, vaslitul, ciclismul e cea mai buna deoarece aduce un aport de oxigen complet. Celulele abia asteapta sa „ respire” si devin active din interior activandu-se diviziunea celulara la maxim. Un ten imbujorat si tesuturi intinse sunt un efect vizibil.

 

Un training usor al musculaturii stimuleaza productia de hormone si imbunatateste substantial metabolismul. Toxinele sunt in acest fel eliminate mai repede din organism.

 

Mitul 4: Ceaiul verde fortifica tesuturile

 

Ceaiul verde nu face minuni, dar are cateva caracteristici pozitive impotriva imbatranirii. Responsabila pentru aceasta este tanina, care apartine polifenolilor: acestia protejeaza inima si ajuta impotriva cancerului. Aceasta substanta capteaza radicalii liberi care se inmultesc din cauza soarelui si fumatului, fiind o parte integranta a procesului de metabolizare. Rezultatul: o piele mai ferma, deoarece radicalii nu mai pot ataca cu atata forta tesuturile. Pentru ca bautura anti-aging sa-si poata desfasura intregul efect, ar trebui cumparate produse ecologice si consumate zilnic patru pana la sase cani. Ceaiul este si un bun produs impotriva retentiei de apa. Pe langa acesta trebuie insa consumata si multa apa.

 

Mitul 5: Hormonii incetinesc procesul de imbatranire

 

Hormonii controleaza procese esentiale in organism, dar sunt in acelasi timp si o cauza principala a imbatranirii: daca organismul produce mai putini hormoni, organismul se deterioreaza. Pilulele sau injectiile nu pot inlocui asa usor hormonii proprii organismului. HGH (hormonul de crestere) , DHEA (dehidroepiandrosteron), melatonina si estrogenul de exemplu sunt responsabili pentru un sistem imunitar functional si pentru rejuvenirea celulara. HGH este distrus de enzimele tractului digestiv in caz de ingerara, iar sub forma de injectie este interzis. Si aportul de DHEA este contestat: in doze gresite, poate provoca caderea parului, dereglari metabolice sau acnee. Melatonina trebuie folosite de astemenea cu grija. Intareste sistemul imunitar si creste elasticitatea pielii, dar afecteaza intreaga productie hormonala – cu consecinte nebanuite.

 

Si estrogenii sunt cu doua fete: hormonul cel mai propriu femeilor stabilizeaza bunastarea psihica, protejeaza impotriva osteoporozei si influenteaza pozitiv metabolismul grasimilor. Estrogenul este folosit de zeci de ani ca metoda anti-imbatranire, dar are si un pret ridicat: un risc ridicat de cancer la san, infarct si atac cerebral. Medicii recomanda ca alternativa fitoestrogenii. Acestia sunt substante extrase din plante, care imita estrogenii proprii organismului, dar in concentratie mai redusa. Soia, tot un estrogen din plante, cauzeaza probabil insa tumori ale mucoaselor. Cea mai sigura terapie hormonala este: fitohormonii din alimente. In concluzie: manaca cat mai des leguminoase si cereale integrale!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: