Pastele se apropie cu pasi repezi, asa ca va trebui sa fim atente la ceea ce vom consuma, intrucat s-ar putea sa compromitem luni intregi de eforturi pentru a scapa de kilogramele in plus printr-o singura scapare mai putin delicata.
E important sa tineti cont de cateva sfaturi pe care sa le puteti pune in practica atunci cand veti pregati masa de sarbatori. Va trebui sa tineti cont de faptul ca trecerea de la dieta normala la cea de Pasti este un pic mai complicata pentru a va mentine nivelul de functionare a metabolismului si pentru a fi sanatoasa, astfel evitand pericolul de a acumula in greutate haotic. Mesele de sarbatori solicita corpul suplimentar, iar asta poate cauza un mare disconfort pentru sistemul digestiv.
Alimentele vor trebui gatite intr-un mod special pentru a evita efectele adverse ale trecerii la masa festiva. Carnea de miel, drobul sau ouale vor trebui preparate cat mai dietetic, adica la cuptor, abur, gratar sau fierbere. Incercati sa evitati pe cat posibil prajelile si alimentele care au un continut mare de grasimi animale sau uleiuri.
Chiar daca pofta e la ea acasa in astfel de momente ale anului, ar fi bine sa nu exagerati. Nu trebuie sa va abtineti, dar nici nu faceti abuz. Va veti simti mult mai bine daca veti avea grija de cat si ce mancati, bucurandu-va intr-acelasi timp de bunatati alaturi de familia dumneavoastra.
Nu uitati sa consumati legume, fructe si sucuri naturale in tot acest timp si sa nu faceti abuz de alcool, intrucat in combinatie cu mancarea grea s-ar putea sa creeze probleme mari pentru stomac si silueta!