26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEMachiajul discret ajuta femeia in cariera. Cum e posibil

Machiajul discret ajuta femeia in cariera. Cum e posibil

Machiajul ridica gradul de atractivitate al femeii, dar si pe cel al competentei, in ochii colegilor de munca. Regula de baza este aplicarea in cantitati normale a cosmeticelor.

Un studiu condus de Nancy Etcoff de la Universitatea din Boston (SUA) arata ca machiajul poate ajuta femeile in relatia cu colegii de munca.

Un pic de fond de ten, putin ruj si creion de ochi creste competenta si increderea oamenilor din jur in femeia care le poarta, a dezvaluit cercetarea la care au participat 25 de femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani.

Voluntarele au fost fotografiate in patru ipostaze: mai intai nemachiate, apoi machiate natural, profesional si stralucitor, scrie The New York Times. Ulterior, aproape 150 de adulti, dintre care 61 de barbati, si-au dat cu parerea privind fotografiile. Totodata, 119 adulti, dintre care 30 barbati, au primit timp nelimitat sa priveasca aceleasi fete.

Participantii la studiu au considerat ca femeile care aveau ochii si buzele scoase în evidenta sunt mai competente decat femeile nemachiate, au constatat oamenii de stiinta. Pe de alta parte, machiajul stralucitor, potrivit pentru seara, s-a dovedit nepotrivit pentru intalnirile de afaceri, cel mai putin strident, cat mai aproape de aspectul natural, care scoate totusi in evidenta atuurile chipului feminin ajuta cel mai mult femeia in cariera sa, crescandu-i credibilitatea in ochii celorlalti.

VEZI SI

Machiaj pentru a face ochii sa para mari. Videoclip explicativ

Machiajul pentru ochi verzi

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: