15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMACHIAJMachiaj mineral. Periculos sau nu?

Machiaj mineral. Periculos sau nu?

Inrolare trafic.ro

Din ce in ce mai multe femei aleg solutia machiajului mineral, una dintre cele mai populare metode la ora actuala. Majoritatea lauda insistent produsele minerale, in detrimental celor clasice, care ar cauza iritatii ale pielii. Este oare acest lucru adevarat? Sunt machiajele minerale o solutie fiabila sau doar o moda a prezentului cu un efect de placebo?

Ei bine, produsele cosmetice de acest fel sunt cel putin teoretic create din minerale naturale si nu contin conservanti, coloranti sau alte substante chimice care ar putea irita pielea. Desi specialistii in cosmetica refuza sa se pronunte in favoarea sau defavoarea acestor produse, controversele exista, si de aceea e bine sa va informati sufficient inainte de a apela la un tratament mineral.

O practica intalnita des, este aceea de a folosi doar machiajele minerale pentru protectia impotriva arsurilor solare. Este adevarat, aceste produse contin oxid de zinc, ingredient de baza al lotiunilor clasice anti-arsuri dar, nu sunt indeajuns. Asadar, nu renuntati la crema de plaja obisnuita! Mai mult, majoritatea mineralelor contin oxiclorid de bismuth, o substanta care implicit se regaseste si in produsul cosmetic finit. Acesta, in multe cazuri poate crea iritatii ale pielii.

Pe de alta parte, Ingredientele “active” atat de laudate de fanii produselor cosmetice minerale nu sunt exclusive lor, acestea fiind elemente importante, care se regasesc in majoritatea produselor cosmetice. De asemenea, reglementari oficiale cu privire la compozitia acestor produse nu exista deci, nu presupuneti a prioric compozitia acestora ca fiind exclusive minerala si naturala. Verificati de fiecare data lista de ingrediente de pe ambalaj, pentru a va asigura ca ati cumparat ceea ce doreati.

In fine, daca utilizati cu precadere machiajele si cosmeticele minerale, nu inseamna ca trebuie neaparat sa renuntati la ele, in cazul in care va satisfac. Nu ar strica insa sa cititi cu atentie prospectul si ambalajul, sa verificati cu atentie compozitia chimica a produselor si ca, intr-adevar ati cumparat ceea ce credeati si nu altceva.

Te-ar putea interesa si: Top erori in machiaj

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: