23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETELucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a te...

Lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a te cantari

Atunci cand incepi sa slabesti trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie sa castigi masa musculara si sa ramai totusi la o greutate sanatoasa. Din acest motiv cantarul poate deveni unul dintre cei mai de temut dusmani, care sa te duca spre depresie, sentimente negative si disperare.

Daca vrei sa ai parte de masuratorile adecvate trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri.

Momentul zilei

Pentru a urmari progresul este bine sa te cantaresti in fiecare zi la aceeasi ora, sau in fiecare saptamana in aceeasi zi. Este indicat sa te cantaresti imediat dupa ce ti-ai facut nevoile, insa inainte de prima masa sau de a bea apa.

Hainele

Este recomandat sa te cantaresti si sa te masori imbracata in aceleasi haine sau chiar goala. Numai in acest mod vei avea parte de o cifra apropiata de realitate si nu risti sa fii dezamagita de ce arata cantarul.

Locul

Chiar si locul in care este pozitionat cantarul este foarte important. Trebuie sa fie o suprafata plata, tare si de fiecare data in acelasi loc.

Mancarea sarata

Atunci cand mananci sarat este posibil sa cantaresti mai mult. Sarea cauzeaza retentia de apa.

Hormoni

Greutatea sufera modificari si in perioada menstruala, deoarece ovulatia si ciclul menstrual cauzeaza si ele retentia fluidelor, iar acest lucru se vede si pe cantar.

Citeste si:  Schimbari mici, impact mare

Nu te cantari dupa antrenament

Dupa sala cantarul va arata mai putin din cauza deshidratarii, deci nu vei slabi cu adevarat instantaneu.

Nu te cantari dupa ce iesi in oras

Dupa o iesire in oras este indicat sa astepti o zi sau doua pentru a te cantari. Evita sa te torturezi. Mancarea de la restaurant este plina de grasimi, sare si zahar, iar acestea maresc volumul sangelui tau si te fac sa retii fluide.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: