15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIJocurile video si televizorul ne fac copiii mai violenti?

Jocurile video si televizorul ne fac copiii mai violenti?

Inrolare trafic.ro

Nu de putine ori industria media a fost acuzata ca promoveaza violenta si ca cei mici sunt influentati de acest lucru. Din pacate, potrivit ultimelor studii, acest lucru este, in mare, adevarat.

Asadar, o echipa de cercetatori de la Institutul Karolinska si de la Universitatile Stockholm si Uppsala a decoperit ca pulsul copiilor înregistreaza fluctuatii semnificative în timpul jocurilor bazate pe violenta, dar si pe durata somnului. Astfel concluzia a fost ca subconstientul copiilor este afectat in timpul unui joc fara ca acestia sa isi dea seama.

Totodata, la concluzii similare au ajuns cercetatorii americani si japonezi potrivit carora copiii care au acces la jocuri video violente dezvolta tendinta de a fi agresivi fizic luni întregi dupa aceea.

Pe langa jocurile video, si programele TV violente isi spunt cuvantul destul de puternic cand vine vorba de cei mici

Astfel, cercetatorii din Marea Britanie estimeaza ca pâna la vârsta de 18 ani, un copil vede la televizor nu mai putin de 16.000 de crime si peste 200.000 de scene de violenta, ceea ce face ca viitorul adult sa sufere de tulburari de comportament. Toate aceste lucruri se impregneaza pe personalitatea celor mici si exista riscuri imense ca acestia sa dezvolte comportamente dezechilibrate.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: