21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIInseminarea artificiala, cel mai ieftin si popular tratament pentru infertilitate. Iata ce...

Inseminarea artificiala, cel mai ieftin si popular tratament pentru infertilitate. Iata ce trebuie sa stii

Inrolare trafic.ro
Diagnosticul de infertilitate nu trebuie sa iti spulbere visul de a deveni parinte. Exista numeroase proceduri de reproducere umana asistata care iti pot transforma visul de a ramane insarcinata in realitate. Cea mai cunoscuta, ieftina si simpla procedura este inseminarea artificiala sau intrauterina. Nu este insa o procedura recomandata in orice situatie! Afla daca esti o candidata potrivita pentru aceasta tehnica!

Cum se face inseminarea artificiala?

Inseminarea artificiala (intruaterina) este un tratament pentru infertilitate care presupune plasarea spermatozoizilor direct in uter. Scopul este acela de a spori sansele obtinerii unei sarcini, intrucat spermatozoizii nu mai trebuie sa parcurga traseul din vagin prin trompe pana sa ajunga in uter.

Procedura are loc doar in cabinetul medical, iar cea mai buna perioada pentru realizarea ei este in perioada lunii in care femeia este la ovulatie. Partenerul de cuplu ofera in prealabil o mostra de sperma, care este procesata in laborator, unde specialistii separa spermatozoizii de fluidul seminal si ii pregateste pentru inseminare. Spermatozoizii sunt introdusi in cavitatea uterina prin vagin, cu ajutorul unui cateter (tub subtire).

 

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: