26 ianuarie , 2025

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEÎngrijirea pielii este posibilă cu produse din supermarket

Îngrijirea pielii este posibilă cu produse din supermarket

Inrolare trafic.ro

Cum ar fi, de exemplu, unele produse recomandate de dermatolog la cel puțin jumătate preț. Și ar mai fi câte ceva de prin cămara cu provizii…

Bună, vă rog să vă alăturați mie pentru a ne lua împreună rămas bun de la zilele în care am vizitat cel puțin 10 locuri pentru a bifa toate produse lista noastră de îngrijire a pielii și pentru a saluta epoca de aur a cumpărăturilor din supermarket („meritul” pandemiei, de altfel). Tot ce ne trebuie, de la serumuri puternice cu vitamina C, până la retinoizi cu puterea razelor X , se află acum, absolut întâmplător, alături de toate celelalte elemente esențiale ale vieții (pizza congelată, culoarul cu vinuri). Și cum am spus – pentru că într-adevăr nu mă satur s-o tot spun – aceste produse inimaginabil de eficiente nu-ți vor afecta bugetul. Iată exact produsele numai bune de aruncat în coș (cel de cumpărături, evident), ingredientele de care ai nevoie și, pentru că ne ești prietenă atât de apropiată, câteva produse care urmează să fie noile tale favorite.

MICA TA LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI

Deci, da, acest trend al configurării ritualului de îngrijirii folosind produse disponibile pe (aproape) toate drumurile înseamnă că ai multe opțiuni – enorm de multe, chiar. Iar asta presupune și să ai un plan. Așa că am pornit în identificarea produselor ideale pentru patru rutine, pe care chiar și dermatologii de top le recomandă, în funcție de diferite tipuri de piele. Adaugă-le la lista ta de provizii, atunci când mergi la hypermarket și vei avea totul asigurat dintr-un foc.

Ai pielea uscată ca naiba ? Da, încearcă să ocolești orice produs aspru sau deshidratant, deoarece umezeala = cel mai bun prieten al pielii tale.

Dove Beauty Cream Bar

Poate că arată ca un calup obișnuit de săpun, dar acest produs de curățare include o doză impresionantă de cremă hidratantă pentru a te ajuta să îți hidratezi pielea în timp ce îndepărtezi eficient sebumul și murdăria.

Elmiplant Hyaluronic Gold serum

Acid hialuronic = non-negociabil datorită efectului său de blocare a umezelii, iar acest serum sub formă de perle conține in belșug, astfel încât tenul tău să-și mențină echilibrul  de hidratare, alături de alte beneficii anti-age.

SandalWood+Botanics Soothind Night Cream

Acest produs cultul este formulat cu ingrediente pentru cea mai uscată piele uscată (gen, glicerină), dar nu lasă pe piele o peliculă grasă.

Pentru tenul tern

E timpul pentru doza ta zilnică de vitamina C . Acest trio are ca scop combaterea hiperpigmentării.

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit cleanser

Vitamina C, extractul de grepfruit și acidul salicilic din această formulă susțin pielea curată și radioasă.

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster

Fiecare aplicare a acestui serum cu 10% vitamina C va nivela ridurile, va estompa hiperpigmentarea și va proteja pielea de radicalii liberi dăunători.

Eveline BioActive Vitamin C multi-glow effect cream

Pielea ternă necesită hidratare, dar această formulă acționează pe mai multe fronturi pentru a reda pielii un aspect tonic și luminos

Pentru tenul gras, predispus la acnee

Simplifică-ți rutina cu aceste opțiuni pentru tratarea (și prevenirea) coșurilor. Bonus: niciunul nu  include uscarea printre „riscuri”.

Gerovital Stop Acnee Fluid purifiant

Formula asigură protecție anti-acneică eficientă: împiedică proliferarea microorganismelor și declanșarea procesului inflamator, previne excesul de sebum, deshidratarea, combătând și petele pigmentare post-acneice.

Vichy Normaderm S.O.S anti-spot sulphur paste

Compoziția unică, cu 10 % sulf, a acestui produs, împreună cu niacinamidă și acid glicolic, tratează eficient coșurile, calmează tenul și reduce apariția imperfecțiunilor.

Citeste si:  De ce nu este bine sa dormi machiata

La Roche-Posay Effaclar H Moisturizer

Formula non-comedogenă, îmbogățită cu ingrediente care fortifică bariera cutanată și combate iritațiile, precum și apă termală calmantă și antioxidantă, este concepută pentru a răspunde problemelor pielii.

Când tenul se „revoltă” din te miri ce, e semn că trebuie să-l tratezi cu grijă. Și nu trebuie să sacrifici bugetul de vacanță pentru asta.

Apa micelară asigură nu doar demachierea impecabilă, ci calmează tenul, reducându-i sensibilitatea. Senzația de prospețime de după demachiere e ca după un tratament cosmetic.

Bioderma Sensibio H2O Micelle solution sensitive skin

Avene Hydrance Optimale Hydrating serum

Bogat în apă termală și ingrediente concentrate pentru îngrijirea pielii, acest serum hidratează optim pielea sensibilă, redându-i suplețea.

L`Oreal Paris Hydra Specialist 24H, ten uscat & sensibil

Formula asociază ingrediente active și luxuriante precum vitaminele E și B5, ulei de trandafir și semințe de coacăze pentru o hidratare optima timp de 24h.

Ingrediente fresh care-ți pot salva pielea:

Pentru o viață sănătoasă, trebuie să consumi mai multe legume și fructe decât alimente procesate. Însă acestea pot servi cu succes și ritualului de îngrijire a pielii

Banane. Sursă bogată de fier, magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru sănătatea pielii. În plus, conțin vitaminele A, B și E, care susțin tinerețea pielii. Deci iată încă un motiv pentru care „o banană pe zi ține doctorul departe.” Folosește banane și în măștile faciale naturale (alături de miere, avocado, ouă), pentru un plus de hidratare.

Lămâi. Bogată în vitamina C, lămâia previne și ajută la vindecarea acneei (adaugă zeama unei lămâi într-un pahar de apă călduță, și bea-l dimineață, pe stomacul gol, pentru a favoriza eliminarea toxinelor = piele mai sănătoasă). În ritualul de skincare, lămâia este apreciată datorită proprietăților sale astringente; aplică zeamă de lămâie direct pe piele, sau combină cu miere și tratează zonele cu probleme (pete, coșuri și puncte negre). Portocalele

Portocale. Asemenea lămâilor, portocalele ajută la îmbunătățirea texturii pielii, datorită vitaminei C, dar aceste conțin și o doză importantă de colagen. Prepară un scrub natural folosind suc proaspăt de portocală și zaț de cafea, pentru a beneficia de piele curată și strălucitoare dintr-un foc: enzimele din portocale vor dizolva celulele moarte, în vreme ce cafeaua le va îndepărta, stimulând totodată și circulația sângelui, care asigură acel aspect sănătos al pielii.

Mere. Conțin antioxidanți esențiali în prevenirea îmbătrânirii premature, sporind fermitatea pielii. Există studii care susțin  că merele conțin cantități importante de colagen și elastina, care susțin elasticitatea pielii. Consumă zilnic câte un măr, pentru a susține sănătatea sistemului digestiv; acesta influențează și aspectul pielii, însă le poți folosi și la prepararea de măști pentru strălucire, împreună cu miere, iaurt sau tărâțe.

Avocado. Bogat în acizi grași esențiali atunci când vine vorba de hidratarea pielii, avocado prezintă un nivel ridicat de vitamina A care ajută la repararea celulelor – un remediu eficient pentru pielea obosită care suferă din cauza soarelui sau poluării. Consumă frecvent acest fruct versatil și oprește câteva felii pentru a-ți prepara una dintre cele mai eficiente măști faciale, adăugând miere și ulei de măsline.

Mango. Îl consumi destul de rar, dar acest fruct ar trebui să devină vedeta din farfurie și ritualul tău de îngrijire; pulpa acestui fruct bogat în vitamina A și antioxidanți combate eficient ridurile și îmbătrânirea prematură, menținând elasticitatea și strălucirea pielii. Pasează un fruct decojit și întinde pasta pe față și decolteu, și așteaptă 15-25 de minute înainte să o clătești.

(Alte) ingrediente fresh pentru pielea ta

Salatele și legumele preparate minimalist sunt „doctorul” intestinului gros, considerat de specialist a fi sursa tuturor problemelor, inclusiv în ceea ce privește piele. Adaugă-le și în rutina ta de skincare…

Roșie. Tomatele sunt înzestrate cu proprietăți antioxidante care ajută la repararea celulelor pielii, iar licopenul din acestea protejează pielea împotriva efectelor ultravioletelor (dar nu exclus folosirea SPF). Pentru a le integra în ritualul de îngrijire, decojește o roșie, paseaz-o și adăugă o lingură de zeamă de lămâie, aplică pe față și așteaptă să se usuce, aproximativ 15-20 de minute, apoi clătește bine cu apă rece.

Citeste si:  Iata cum va puteti picta margarete pe unghii

Castravete. Feliile de castravete pe post de măști pentru ochi nu-s un clișeu inutil; bogat în apă și vitamine, castravetele are puterea de a clama și hidrata piele delicată. În plus, acesta este recunoscut pentru micșorarea porilor și combaterea coșurilor și acneei. Pune în blender un castravete spălat bine, pasează-l și strecoară zeama, apoi amestec-o cu o lingură de suc de lămâie, pentru a obține un toner natural, cu proprietăți astringente.

Morcov. Bogați în betacaroten, vitamine și minerale, morcovii au nenumărate beneficii pentru sănătatea pielii. O mască preparată pe loc din suc de morcov simplu, aplicată pe față pentru 20 de minute, lasă pielea hidratată, catifelată, dar și ușor… bronzată. Redu timpul de așteptare dacă ai pielea palidă, repetând aplicarea o dată la câteva zile.

Dovleac. Conține acid retinoic, antioxidanți, beta-caroten si vitaminele A,C si E, ingrediente pe care nu întâmplător le regăsești în multe produse costisitoare de îngrijire a pielii. Combină piure proaspăt de dovleac cu miere, ou, oțet de mere sau iaurt pentru a-ți prepara măști faciale cu beneficii uimitoare.

Ghimbir. Mai degrabă un condiment decât o legumă, ghimbirul poate da savoare și ritualului tău facial: are proprietăți puternic antiinflamatoare, reduce aspectul porilor, uniformizează nuanța pielii și combate bacteriile cauzatoare de acnee. Combină în blender o linguriță de ghimbir cu o lingură de miere și aplică pasta pe față (evitând zona din jurul ochilor), apoi așteaptă 15 minute și clătește.

Cartof. Banal legumă ar trebui folosită în măști mai des decât în preparate culinare, fiind un remediu eficient pentru a reduce inflamația și ridurile. De asemenea, specialiștii spun că măștile cu cartofi cruzi ar fi ideale pentru tenul problematic, uscat sau pătat, datorită conținutului lor bogat în aminoacizi și minerale precum calciu, fosfor, fier, seleniu, magneziu și potasiu, precum și vitaminele C, E și B.

Dacă tot ești la raionul de ulei, află că…

… atâta timp cât sunt non-iritante, arată dermatologul Ava Shamban, chestia aia cu care gătești poate avea un dublu rol.

Ulei de floarea soarelui pe post de demachiant

Întinde o cantitate generoasă de ulei pe toată fața și scapă de orice urmă de machiaj înainte de a-ți spăla tenul cu un gel spumant.

Ulei de sâmburi de struguri pentru „sigilare”

Ca ultim pas al rutinei tale de îngrijire, aplică două-trei picături de ulei pe față pentru a bloca nutrienții să iasă și pentru a menține optim nivelul de hidratare ale pielii.

Ulei de migdale dulci pentru corp

Este antidotul perfect pentru pielea uscată și aspră de pe brațe și picioare. Adaugă câteva picături în cremele de corp pentru extra-hrănire și hidratare.

Toată lumea apreciază un moment DIY… până când ceva nu merge bine. Evită momentele penibile și bazează-te pe aceste ingrediente din cămară aprobate de dermatologul Ava Shamban.

Dacă vrei o mască ușoară pentru acnee…

Mierea crudă, nepasteurizată, este o adevărată binecuvântare pentru combaterea inflamației și a bacteriilor, în timp ce avocado este bogat în vitamina E. hidratantă. Combină ingredientele într-un castron, așterne un strat subțire pe pielea curată și uscată și las-o să acționeze timp de 20 de minute.

Dacă vrei să calmezi pielea uscată și mâncărimea…

Fulgii de ovăz coloidal sunt un ingredient antiinflamator puternic, excelent pentru oricine se confruntă cu eczeme sau psoriazis. Presără câteva linguri în cadă și cufundă-te în apă timp de 30 de minute pentru a obține beneficiile complete.

Dacă vrei să calmezi ochii umflați…

Matcha și ceaiul verde sunt ambele doldora de cofeină și antioxidanți care reduc roșeața și strâng temporar pielea. Cufundă două plicuri în apă pentru câteva minute, stoarceți excesul de apă și ține-le peste ochii închiși timp de 10 până la 20 de minute.

Dacă vrei să-ți exfoliezi corpul…

Cafeaua măcinată și zahărul brun sunt exfolianți naturali care pot ajuta la îndepărtarea pielii uscate/celulelor moarte (în plus, cofeina din cafea susține fermitatea). Se amestecă ingredientele în părți egal), se adaugă puțin ulei de cocos, se freacă pielea cu mișcări circulare și se clătește bine.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: