23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEIngrijirea parului cret: ce produse trebuie folosite si cum pentru bucle perfecte

Ingrijirea parului cret: ce produse trebuie folosite si cum pentru bucle perfecte

Ingrijirea parului cret nu este usoara. Acest tip de par este predispus la deshidratare, motiv pentru care se poate fragiliza incurca foarte usor. Dar folosirea corecta a produselor speciale pentru parul cret poate revigora podoaba capilara!

 

Ingrijirea parului cret: samponul si balsamul pentru parul cret

 

Nu exista sampon si balsam potrivite pentru toate tipurile de par cret. Gasesti variantele potrivite doar prin incercarea mai multor produse. Insa trebui avut in vedere un lucru esential: ca ambele sa fie puternic hidratante. Pentru ca parul cret se deshidrateaza foarte usor, fiind deseori uscat, trebui sa alegi un sampon si un balsam puternic hidratante, eventual chiar masca de par pe care sa o lasi 15 minute sa actioneze pe par. De doua pe saptamana aplica miere si las-o sa actioneze 30 de minute, poate chiar mai mult. Miere este un aliment nu nutrienti complecsi care chiar face minuni la par (dar si la ten).

 

Ingrijirea parului cret: cat de des trebuie spalat

 

In mod normal, parul trebuie spalat atunci cand se ingrasa, iar asta poate insemna o data la doua-trei zile sau chiar o data la cinci zile. Dar in cazul parului cret, n-ar trebui asteptat cu spalarea lui pana la ingrasare. Motivul? Pentru ca este, de regula, deshidratat, acesta se ingrasa mai greu, insa tocmai pentru ca este deshidratat ar trebui sa i se ofere nutrienti pentru intarirea lui.

Citeste si:  Motivul pentru care aceasta fata adauga bicarbonat de sodiu in sampon. Te crucesti

 

Defecte/imperfectiuni ale fetei care poti fi „corectate” din tunsoare

 

Atentie insa la ingrijirea lui dupa spalare! Parul cret trebui hranit cu balsam si cu masca. Dupa clatire, infasoara-l intr-un prosop si asteapta suficient timp pentru ca el sa absoarba apa. Nu freca cu prosopul parul cret, caci il fragilizezi. Ulterior, parul cret ud trebuie descurcat cu un pieptan cu dinti foarte rari, incepand cu varfurile si apoi continuand usor-usor spre radacina. In niciun caz nu trebui tras de par!

 

Ingrijirea parului cret: coafatul

 

Daca folosesti feonul pentru uscare, atunci asigura-te ca acesta este la o temperatura relativ redusa. Feonul nu trebuie sa „arunce” jeturi de aer fierbinte pe parul cret caci il usuca. Pentru a accentua buclele naturale, foloseste un ulei/ser special pentru definirea lor. Aplica-l pe toata lungimea firului de par, evitand insa radacina. Daca obisnuiesti sa folosesti placa de intins pentru a obtine par lins, protejeaza-ti podoaba capilara cu un spray termic.

 

Diferenta dintre un hairstylist si un/o coafez/a

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: