9 iunie , 2023
AcasăSANATATEInfectiile urinare la femei! Pericolul la care se expun in concediu

Infectiile urinare la femei! Pericolul la care se expun in concediu

spot_img
procosmetic.ro

Fie ca va petreceti vacanta la munte, mare, in tara sau in afara tarii, piscinele si spa-urile cresc riscul aparitiei infectiilor urinare cu diferiti germeni patogeni.

Infectiile urinare se pot dezvolta mai rapid la unele persoane. Iata cauzele care favorizeaza dezvoltarea infectiilor urinare

Activitatea sexuala
Femeile cu o viata sexuala mai activa sunt mai predispuse sa dezvolte infectii urinare. Contactul sexual faciliteaza aparitia bacteriilor.

Menopauza
La menopauza sectretia de estrogen catre ovare se reduce. Estrogenul are rolul de a impiedica inmultirea bacteriilor. Mecanismele de aparare sunt compromise atunci cand o femeie intra la menopauza, iar acet lucru favorizeaza aparitia infectiilor urinare, informeaza csid.

Simptomele infectiilor urinare
– dificultate la urinare

– dureri la urinare

– urinari frecvente

– nevoia urgenta de urinare si imposibilitatea de a opri procesul

– sange in urina

In cazul in care infectia urinara nu este tratata la timp, imediat dupa aparitia primelor simptome, aceasta se poate agrava si poate duce la aparitia infectiei la nivelul rinichilor. Aceasta infectie aduce cu ea alte simptome mult mai grave:

– febra

– frisoane

– stare de rau

– lipsa poftei de mancare

– greturi si varsaturi

De cele mai multe ori primele simptome ale infectiilor urinare apar inca din concediu, dar femeile au tendinta sa le ignore. Este important sa va prezentati la medic inainte ca ele sa se complice si, in niciun caz, sa nu le tratati dupa ureche.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.