În ciuda a ce aţi putea crede, cartofii dulci sunt mult mai sănătoşi decât cei obişnuiţi. Conţin mult mai multe fibre şi vitamine decât cartofii albi, dar şi mai puţini carbohidraţi, lucruri care ar trebui să le confere o pondere mult mai mare în bucătăria noastră.
Dacă nu aveţi prea multe idei despre cum aţi putea găti cartofii dulci, iată astăzi o reţetă propusă de britanica Tess Ward. Humusul este, probabil, cel mai cunoscut şi apreciat produs oriental. E adevărat, în România, lumea ştie şi de shawarma (cum îi zic arabii) sau döner kebab (cum îi zic turcii), dar aceste produse, dacă ţinem cont de reţeta originală, nu au cum să nu conţină humus.
Dacă vrei să reinventezi humusul, nu ar fi rău să îl combini cu nişte cartofi dulci. Seminţele de chimion şi pasta tahini îi vor oferi aroma orientală inconfundabilă, năutul va face diferenţa dintre un piure şi humus, iar iaurtul de capră va face produsul final mult mai smooth, în sensul că textura va fi mult mai fină. Năut şi tahini poţi găsi în orice supermarket. Dacă vrei să fierbi tu năutul, o poţi face cu nişte rămurele de cimbru şi foi de dafin în apă. Doar că va trebui să aştepţi ore bune. Dacă eşti mai grăbit, cumpără năut gata fiert.
CONTINUAREA AICI.