28 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIGravidele NU trebuie sa consume zahar pe timpul sarcinii! Ce pot pati...

Gravidele NU trebuie sa consume zahar pe timpul sarcinii! Ce pot pati bebelusii

Consumul de mancaruri zaharoase in timpul sarcinii pot creste riscul ca nou nascutul sa aiba astm. Cercetatorii au descoperit ca dietele ce contin zahar in abundenta cresc riscul problemelor pulmonare.

Astmul este cauzat de inflamarea tuburilor care ajung la plamani. Pe de alta parte, astmul alergic la copii este in constanta crestere in ultimele decenii. Cantitatea de zahar consumata de femeile insarcinata a crescut cu aproximativ 25% din 1970 incoace.

Cercetatorii declara ca nu pot spune cu siguranta daca abundenta de zahar este de vina pentru aparitia astmului la nou nascuti, insa vor continua cercetarile. „Intre timp le recomandam gravidelor sa nu exagereze cand vine vorba de zahar si sa urmeze o dieta cat mai sanatoasa.”, declara acestia.

Echipa de cercetatori considera ca dozele mari de zahar consumate in timpul sarcini cauzeaza inflamarea plamanilor bebelusilor, ceea ce fac posibila aparitia astmului. Cercetatorii studiaza orice posibilitate, cum ar fi caracteristicile maternale, factorii sociali si alte aspecte ale dietei mamei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: