Search for content, post, videos

Masajul facial perfect. Cum sa-l faci ca sa arati incredibil si la ce ajuta

Masajul este un procedeu complex de operatii, folosit in scop igienic sau terapeutic, atat in medicina cat si in cosmetica. A fost folosit inca din cele mai vechi timpuri de chinezi, egipteni, romani si greci, fiind o metoda de activare a functiilor organismului. Masajul cosmetic este folosit in scop estetic, in vederea mentinerii vitalitatii si a elasticitatii pielii si a muschilor fetei, dar mai ales pentru a preveni aparitia ridurilor sau atenuarea celor deja formate. este recomandat ca masajul facial sa se practica inca de la varsta de 20 de ani, in scop preventiv, prelungind astfel vitalitatea si tonicitatea muschilor.

Rezultatele binefacatoare ale masajului

Practicat la timp si corect masajul:

– aduce un aflux puternic de sange in tesuturi;

– hraneste mai intens pielea;

– stimuleaza activitatea glandelor;

– invioreaza tonusul muscular;

– mentine elasticitatea pielii;

– impiedica formarea depozitelor de grasime;

– indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii.

 

Indicatii

– Daca fata prezinta diferite afectiuni ale pielii (acnee, cosuri, eczeme, arsuri sau leziuni deschise) nu este indicata practicarea masajului inainte de a trata aceste probleme.

– Fata trebuie sa fie perfect curata si demachiata.

– Tenul uscat se va unge cu o crema grasa, iar tenul gras se va pudra cu talc sau se va folosi o crema uscata.

– O sedinta de masaj nu va dura mai mult de 15-20 de minute.

 

Miscari folosite

   Mangaierea sau netezirea – miscarea cu care se incepe si se termina masajul. Miscarile sunt superficiale, cu pulpele degetelor sau cu toata palma, pentru stimularea circulatiei sangelui si a limfei.

   Frecarea sau frictionarea – miscari circulare sau in zig-zag, executate cu presiune, folosind pula degetelor. Descongestioneaza tesuturile profunde.

   Framantatul si ciupitul – miscare asemanatoare framantarii aluatului. Se recomanda mai ales tenului gras intrucat indeparteaza excesul de sebum.

   Batatoritul – miscari scurte, dese si ritmate, cu varful degetelor.

Cum se face

– Incepe de la baza gatului, masand usor de jos in sus, de-a lungul maxilarului si pana la baza urechilor, apoi cu miscari circulare continui sa masezi obrajii, urechile si zona din jurul buzelor.

– Bate usor cu varful degetelor zona din jurul ochilor, incepand de la exterior si pana la interior, pe pleoape.

– Incepand cu centrul fruntii, folosind miscari in care sa aplici mai multa presiune, croieste-ti drum spre tample, pe care le vei masa circular.

– Repeta procedurile de cateva ori.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *