Search for content, post, videos

Cum sa scapi de firele de par crescute sub piele

Indiferent de metoda de epilare folosita, aproape orice femeie a avut, la un moment dat, o problema cu firele de par crescut sub piele.

 

Parul de sub piele consta in fire care cresc incolacite sub epiderma dupa epilare sau radere. Acestea pot si recunoscut prin mici puncte negre pe piele sau chiar prin roseata zonei, in cazul in care se infecteaza. Din cauza acest fire de par „buclucase” picioarele nu sunt perfect fine dupa epilare sau radere.

 

Firele de par de sub piele apar, mai cu seama, dupa radere. Lama de ras taie firul de par de la nivelul pielii intr-o forma oblica, creandu-i, practic, un varf ascutit. Acest varf se prinde de piele si, in timp ce creste firul de par, il determina sa se incolaceasca sub nivelul epidermei. Insa aceste fire pot aparea si pe fondul altor metode de epilat, iar zonele in care cresc sunt variate – de la axila, la picioare si la zona inghinala. Spre exemplu, in cazul epilatului cu ceara sau cu aparatul, smulgerea firului de par ii poate schimba directia de crestere, determinandu-l sa se dezvolte sub piele.

 

Pentru a scapa de aceasta problema, solutia trebuie pusa in aplicare in mai multi pasi. In primul rand, evita sa te epilezi si sa te razi o perioada mai multa de timp (2-3 saptamani) pentru a permite firelor sa cresca. Unele vor genera mici protuberante pe piele, fiind mai usor de depistat si de scos.

 

Totodata, foloseste, la dusul zilnic, un gel cu efect exfoliant, foarte usor abraziv. Poti folosi si zat de cafea pentru frecarea zonelor cu probleme. In felul acesta indepartezi pielea moarta si determini firele sa iasa. Ai totusi grija sa nu-ti iriti pielea frecand-o prea puternic.

 

Acele fire care sunt vizibile pot fi scoase cu degetele, cu penseta sau chiar si cu acul. Daca punctul negru de pe piele este vizibil, atunci poti scoate firul de par storcandu-l usor ca pe un cos. Daca a iesit deja varful poti folosi direct o penseta. Insa, daca firul a crescut si este vizibil sub piele, poti steriliza cu alcool un ac si sa incerci cu acesta sa scoti firul de sub piele. Totusi, aceasta ultima metoda trebuie folosita cu grija caci prezinta risc de infectie!

 

Dupa efectuarea gomajului usor pe piele si lasarea parului sa creasca 2-3 saptamani, multe dintre firele crescute sub piele vor fi iesit deja la suprafata. In acest punct, le poti indeparta cu metoda ta preferata de epilare.

Dar ca sa previi aparitia altor fire, este indicat sa-ti pregatesti pielea pentru epilare. Indiferent ca apelezi la ceara, la aparat, la crema depilatoare sau la lama de ras, este recomandat ca epilarea sa inceapa dupa o baia calda, pentru ca acesta iti deschide porii si permite indepartarea mai usoara a firelor.

 

Daca tot continui sa ai fire crescute sub piele si dupa acest procedeu, atunci ar trebui sa-ti schimbi tehnica de epilare.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *