Search for content, post, videos

Cea mai buna metoda de indepartare a parului, epilare – pentru fiecare zona a corpului

Epilatul cu ceara, cu aparatul electric, rasul cu lama, tunsul parului sau indepartarea lui cu crema depilatoare. Sunt mai multe metode de a indeparta parul nedorit de pe corp, insa, in functie de zona corpului, exista una ideala!

Zona inghinala

Medicul dermatolog Whitney Bowe de la Spitalul Mount Sinai din New York prezinta metodele recomandate de indepartare a parului in functie de zona corpului. Pentru zona inghinala, fie ca este vorba de indepartarea partiala sau totala a parului, specialistul recomanda, fara doar si poate, apelarea la procedura cu laser, care, in timp, dupa mai multe sedinte, te scapa definitiv de par, sau la epilatul cu ceara fierbinte (clasica, ce se arunca totusi dupa utilizare).

Zona axiala

Subratele sunt alte zone delicate, dar mult mai vizibile decat cea inghinala care necesita atentie sporita. Pentru ca piele este foarte delicata, proceduri mai dure cum ar fi laserul sau epilatul cu ceara sau cu aparatul electric nu sunt tocmai recomandate. Bineinteles, pot fi folosite dar doar dupa „testare”, dupa ce femeia in cauza observa ca poate suporta procedura la axila fara a avea probleme ulterioare. In caz contrar, rasul cu lama este cel mai la indemana, dar nu in cazul femeilor cu firul de par gros, caci rasul nu indeparteaza total firele de par si lasa, uneori, la vedere acele „punctulete negre si inestetice”. Oricum ar fi, dupa ras la axila este indicata folosirea unei creme calmante, puternic hidratante.

Picioarele

Pe picioare, medicul dermatolog Whitney Bowe recomanda oricare dintre metodele de indepartare a parului atat timp cat ea nu genereaza probleme la nivelul pielii. Unele femei pot folosi ceara de unica folosinta daca au rabdare sa lase parul sa creasca, altele pot folosi doar lama, iar altele pot recurge deopotriva la aparatul electric de epilat pentru „a lua grosul” si mai apoi la lama de ras pentru a scapa de firele subtiri care altfel nu se iau. Si procedura de indepartare a parului cu laser poate fi folosita pe picioare (daca exista suficiente fonduri pentru a investi in asa ceva, daca femeia are rabdarea de a se duce de multe ori la specialist si, mai cu seama, daca suporta durerea).

Mustata

Indepartarea parului de deasupra buzei (asa-zisa mustata) ar trebui efectuata prin procedura cu laser. Folosirea cerii fierbinte, in timp, poate favoriza aparitia ridurilor, iar orice alta metoda este total contraindicata.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *