2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMODAFOTO Inelul de logodna, tot ce-a mai ramas din vechiul ritual prenuptial....

FOTO Inelul de logodna, tot ce-a mai ramas din vechiul ritual prenuptial. 10 modele inedite

Vechiul ritual prenuptial presupunea angajamentul ca te vei casatori cu persoana logodita, dar iti si rezervai timp ca sa o cunosti mai bine.

Din acest motiv, logodna se oficia cu 6 sau 12 luni inainte de nunta religioasa. In prezent, tot ce a ramas din vechiul ritual prenuptial este inelul de logodna.

In trecut, in urma cu mai multe decenii, in Romania erau multe traditii de parcurs pentru a ajunge in fata preotului, imbracata in mireasa. Mai intai era petitul, apoi urma acordul ambelor familii ale indragostitilor, stabilirea conditiilor de nunta si a zestrei fiecarui mire. Abia dupa acestea se oficia, in biserica, logodna si abia ulterior avea loc cununia religioasa.

 

In prezent, multe dintre traditii s-au pierdut. Multor femei li se pare mai simplu sa-si anunte familia ca se marita si cu asta basta, iar ideea de zestre se rezuma, eventual, la un set de vase pastrate cu tainicie de mama sau de bunica, pentru nunta fetei sau a nepoatei. Slujba de logodna nu se mai oficiaza la preot cu sase sau cu 12 luni inainte de cununia religioasa, ci adesea odata cu aceasta.

 

Graba vremurilor si constrangerile financiare au facut ca multe dintre obiceiuri sa se piarda. Un lucru a ramas insa: inelul de logodna, care se poarta pe mana dreapta la inceput si se trece pe mana stanga abia dupa nunta la biserica.

 

Citeste si:  Celebrele bijuterii italienesti Orsini, disponibile acum si in Romania

Cat costa un inel de logodna? Ei bine, de la 200 de euro la 1.500 sau chiar la 20.000. Totul depinde de piatra folosita, caci regula de baza este ca piesa centrala sa fie o piatra. Traditia spune ca aceasta trebuie sa fie diamant, dar cum nu toata lumea isi permite, in zilele noastre, sa scoata aproximativ 1.500 de euro din buzunar pentru un inel de logodna din diamant, firmele producatoare au scos pe piata tot mai multe modele cu alte pietre semipretioase, de diferite culori. Pana un alta, nu trebuie niciuna dintre noi sa se conformeze clasicei pietre transparente, daca nu-si doreste.

 

Mai mult de atat, ca femeie, nici nu mai trebuie sa ne fie teama ca viitorul sot alege un inel care nu ne place, caci exista obiceiul tot mai raspandit ca inelul sa fie cumparat impreuna.

 

Pentru inspiratie, Lyla.ro va prezinta 10 modele de inele de logodna.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: