13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE Folosesti des betisoare de urechi? Uite ce pericole crunte te pasc...

Folosesti des betisoare de urechi? Uite ce pericole crunte te pasc din cauza lor!

Inrolare trafic.ro

Betisoarele de urechi, atat de raspandite in ingiena noastra de zi cu zi, ar puteafi cat se poate depericuloase pentru sanatate.

Astfel, avand in vedere ca ceara care se gaseste in urechi are un rol protector asupra lor, betisoarele de urechi folosite pentru curatarea urechilor pot avea o serie de efecte crunte.
Mai precis, ceara din urechi are proprietati antibacteriene si actioneaza ca un lubrifiant natural in interiorul urechiii, ajutand nespus de mult la functionarea corecta a aparatului auditiv si la protectia timpanului. Mai mult decat atat, urechile au proprietatea de a se curata singure insa acest lucru se intampla doar cand ceara este la suprafata.

Asadar, in momentul in care sunt folosite betisoare de urechi, doar o parte din ceara din ureche este indepartata. Restul, din cauza miscarilor folosite, este impinsa spre timpan si ajunge in contact cu acesta.

Atunci, poate aparea pericolul ca timpanul sa se confrunte cu infectii bacteriene care netratate pot duce chiar la pierderea auzului.

Asadar, medicii recomanda recomanda evitarea folosirii in exces a betisoarelor pentru urechi sau gasirea altor solutii si substante pentru curatarea lor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: