23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIExplicatia stiintifica din spatele poftelor bizare ale sarcinii

Explicatia stiintifica din spatele poftelor bizare ale sarcinii

Muraturi? Unt de arahide? Paste? Da, poftele tale pot deveni destul de ciudate in timpul sarcinii. Iata cateva dintre cele mai ciudate pofte – si care este explicatia lor.

Doar pentru ca esti insarcinata nu inseamna ca incetezi sa mai fii om obisnuit, cu pofte obisnuite. Poftele se pot datora unor factori diversi, de la deshidratare pana la un semnal al corpului vostru care are nevoie de anumiti nutrienti. Cresterea hormonilor pe timpul sarcinii aduce cu ea si anumite pofte mai ciudate.

Poftele pot fi o scuza
Multe femei experimenteaza in timpul sarcinii, iar de aceasta data au si o scuza pentru a manca orice le trece prin cap si, de cele mai multe ori, o fac cat pentru doi.

Carbohidrati de confort
Sarcina poate fi stresantă și plină de frică de necunoscut. Nimic nu va fi niciodată la fel după ce ajunge cel mic, spune dr. Varnado. Nu este o surpriza faptul ca mamele incep sa consume in exces alimente precum pastele, painea sau biscuitii.

Dulce sau picant
Unele sarcini stimuleaza dorința pentru alimente bogate în arome. Din punctul de vedere al evolutiei, acest lucru are sens, spune Susan Bowerman, directorul Educatiei si Formarii in domeniul Nutritiei la Herbalife Nutrition: „O pofta pentru mancarurile extrem de gustoase poate fi utila in timpul sarcinii, pentru ca este posibil ca natura sa se asigure ca femeia gravida consuma suficiente calorii pentru a asigura o sarcina sanatoasa”

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: