1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMAMICIEste expunerea la soare pe timpul sarcinii, un pericol?

Este expunerea la soare pe timpul sarcinii, un pericol?

Este tentant sa stai la soare chiar si atunci cand esti insarcinata, dar, inainte sa mergi la mare sau la piscina, trebuie sa iei in calcul pericolele la care te expui tu si fatul.

Studiile arata ca exista o stransa legatura intre deficitul de acid folic si expunerea la soare. Nu este interzis sa mergi la plaja, insa trebuie sa ai grija sa limitezi timpul de stat la plaja.

Pericole de dezvoltare a fatului
S-a constatat ca dupa expunerea la radiatiile UV apare degradarea acidului folic, necesar pentru cresterea si dezvoltarea copilului. Acesta ar fi un argument solid pentru a ramane departe de razele UV.

Alte probleme legate de sarcina si expunerea la soare
Pe timpul sarcinii, din cauza excesului de hormoni, apar tot felul de probleme specifice pentru piele. Melasma, apare deasupra buzei si aceasta devine huper-pigmentata. Expunerea la soare intuneca pigmentii in timpul sarcinii si fac pielea mai inchisa si mai vizibila.

Supraintalzirea din timpul sarcinii este asociala cu greata, ameteli, chiar si malformatii fizice la copil.

Daca totusi va doriti sa mergeti la plaja, purtati protectie si aplicati la fiecare doua ore, expunerea sa fie una scurta si nu in orele de varf, utilizati palarii, haine, pentru a evita pe cat posibil arsurile solare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: