30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăUTILEElevii români au înregistrat o performanță istorică la recenta Olimpiadă Internațională de...

Elevii români au înregistrat o performanță istorică la recenta Olimpiadă Internațională de Matematică

Ministerul Educației a proclamat cu entuziasm că datorită acestor realizări extraordinare la Olimpiada Internațională de Matematică, România a obținut primul loc între țările europene și al patrulea loc în clasamentul global, cea mai bună poziție din ultimele două decenii și patru ani.

„Cu cinci medalii de aur, una de argint și un total de 208 puncte, România a ocupat cea mai înaltă poziție din ultimii 24 de ani, fiind surclasată doar de China, Statele Unite ale Americii și Coreea”, a comunicat Ministerul Educației.

Cei care au realizat această performanță extraordinară

Medaliile de aur la Olimpiada Internațională de Matematică au fost câștigate de David-Andrei Anghel, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea (toți de la Liceul Internațional de Informatică, București) și Andrei Chiriță (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București).

În plus, Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică, București, a cucerit medalia de argint în cadrul aceleiași competiții.

Echipa României a fost supervizată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiș, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației, conform Mediafax.

Citeste si:  Ninsorile se intorc! Scoate-ti hainele de iarna

În anul precedent, elevii români au avut de asemenea rezultate impresionante la Olimpiada Internațională de Matematică. România a ocupat a cincea poziție la nivel global în privința medaliilor câștigate la ediția din 2022 a Olimpiadei de Matematică. Totodată, România a dominat Europa cu un total de 6 medalii, dintre care două de aur și patru de argint.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: