3 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEEfectele miraculoase ale bicarbonatului de sodiu asupra corpului. Ce trateaza

Efectele miraculoase ale bicarbonatului de sodiu asupra corpului. Ce trateaza

Bicarbonatul de sodiu, care se gaseste lesne aproape peste tot, are efecte miraculoase asupra corpului, avand in vedere ca poate fi folosit pentru a trata una dintre cele mai neplacute afectiuni.

Este vorba despre acnee, mai ales in varianta ei agresiva in care intregul ten este acoperit de cosuri, pericolul de septicemie cutanata fiind destul de mare in acest caz.

Astfel, pentru tratarea acneei cu bicarbonat de sodiu, este necesar sa respectati o serie de pasi:

– Se curata fata cat se poate de bine folosind un gel special de fata de orice natura, cumparat din comert. Tenul se spala usor in profunzime cu acel gel, dupa care se clateste cu apa foarte rece.

– Se prepara remediul din bicarbonat de sodiu adaugand o peste o lingurita de bicarbonat de sodiu apa si amestecand pana se obtine o pasta alba.

– Pasta se aplica pe intreg tenul si pe zonele afectate puternic de acnee se maseaza usor pentru a actiona in profunzime.

– Pasta aplicata astfel pe fata se lasa sa actioneze timp de 10 minute, iar ulteror fata se clateste cu apa din abundenta.

– Dupa ce tenul este clatit, se aplica pe fata o crema hidratanta care sa calmeze zonele inflamate de bicarbonat.

Bicarbonatul de sodiu este folosit in tratarea acneei datorita faptului ca actioneaza asupra glandelor sebacee, acestea fiind responsabile de aparitia acneei din cauza ca produc sebum in exces. Bicarbonatul de sodiu are astfel rolul de a curata excesul de sebum de pe fata si folosit periodic poate duce la disparitia totala a acneei.

Citeste si:  Exercitii pentru picioare sexy si tonifiate

Contraindicatii:

Acest tratament al acneei cu ajutorul bicarbonatului de sodiu nu este indicat persoanelor care au tenul uscat sau persoanelor care au pielea foarte sensibila. Efectul bicarbonatului de sodiu este destul de abraziv si atunci ar putea face mai rau decat bine.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: