Am ales doua retete de prajituri cu ciocolata. Retetele sunt simple, bune si se fac repede cu ingrediente simple pe care sigur le ai in casa.
Cuprins
Cine poate rezista unei prajituri cu ciocolata? Cu siguranta, retetelor de mai jos nu le poate rezista nimeni! Speciale si savuroase retetele de mai jos sunt potrivite pentru sarbatori, pentru ocazii speciale, dar pot deveni, fiecare in parte “prajitura casei”.
Ingredientele retetelor de prajituri cu ciocolata sunt pentru patru persoane.
Le poti pregati atat ca desert, in weekend, cand doresti sa le faci o surpriza placuta celor din familie, dar si cu ocazia unui eveniment din viata ta, precum o aniversare sau o petrecere.
Ciocolata si dulceata
Ingrediente si cantitati:
100 de grame de ciocolata din comert, neagra si cu 70% cacao 100 de grame de unt 2 oua 120 grame de zahar 3 linguri cu faina
dulceata (de preferat usor amaruie – cirese amare, mure, afine).
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata in bain-marie si adauga untul.
2. Separat, bate bine cele doua oua cu zaharul si adauga-le, amestecand continuu, peste prima compozitie, cea de ciocolata cu unt, dupa ce aceasta s-a racorit putin. Adauga, la final, faina, amestecand usor, dar pana la omogenizarea completa. Aluatul se lasa la frigider cel putin doua ore.
3. Imparte aluatul in patru si asaza, pe rand, cu mana (ca sa fie mai usor, uda mana cu apa), fiecare bucata intr-o tava de chec, alternand, intre straturi, cate o lingurita – doua cu dulceata. Se coace maxim 15 minute, in cuptorul incalzit, la 180 de grade (foc mediu).
Poti inlocui dulceata cu nuci, alune si/sau migdale prajite, cu stafide, cereale, sau bucati de cicolata amaruie. Se poate pastra gata preparata, dar necoapta, in congelator. Se poate servi cu sirop de vanilie sau cu frisca, dar este la fel de savuroasa si simpla.
Tarta cu ciocolata
Ingrediente si cantitati:
250 grame de ciocolata cu 70% cacao 250 de grame de unt 180 de grame de zahar 150 de grame de faina 5 oua 1 lingura cu varf de cacao pudra
praf de copt
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata, usor, in bain-marie si adauga untul, deja frecat spuma. Omogenizeaza bine.
2. Bate ouale cu zaharul, pana acesta se topeste. Amesteca cele doua compozitii, untul si ciocolata cu ouale si zaharul. Adauga pudra de cacao, praful de copt si faina. Omogenizeaza cu blandete compozitia si coace tarta 15 minute in cuptorul incins la 180 de grade (foc mediu), intr-o tava termorezistenta, cu diametrul de 25-30 de centimentri (tarta nu trebuie sa fie foarte inalta, astfel incat sa se coaca repede si uniform). Coace tarta intr-o tava pe care ai tapetat-o cu nuca macinata.
Poti folosi si nuca de cocos, sau pudra de migdale. De fiecare data, prajitura va avea o alta aroma. Serveste tarta cu frisca, pentru contrast. Tarta este foarte neagra! Amesteca frisca, pe care o servesti alaturi de tarta, cu nuca macinata sau cu o lingura de sirop de dulceata de cirese amare pentru efect!