Search for content, post, videos

Unde dispare grasimea atunci cand slabesti

Ai reusit sa slabesti cinci kilograme, spre exemplu, dar te-ai intrebat vreodata unde dispare grasimea dupa slabit?!

 

In principiul, opinia generala a expertilor in medicina si nutritie considera ca grasimea pierduta se transforma in energie pe care o „arzi” in timpul curelor de slabire. Insa un studiu efectuat la Universitatea New South Wales din Australia arata, de fapt, ca pur si simplu „expiram” grasimea pierduta cand slabim. Motivul? Grasimea se transforma in dioxid de carbon pe care-l expiram in timpul respiratiei.

 

150 de medici, nutritionisti si antrenori personali de fitness au participat la studiul din Australia care a vizat activitatea atomilor de grasime in procesul de slabire. Concluziile cercetarii au aratat ca 84% din grasime se transforma in dioxid de carbon, iar restul in apa pe care organismul o elimina prin transpiratie, urina sau lacrimi. Totusi, 84% din grasime se transforma in dioxid de carbon pe care persoana il expira in timpul curei de slabire.

 

Atentie, insa! Grasimea se poate reduce, dar celulele adipoase nu dispar. Fiecare corp uman are un numar exact de celule adipoase care nu dispar decat daca le extragi prin liposuctie.

 

In schimb, celulele adipoase la persoanele supraponderale sau obeze sunt marite, se largesc pentru a depozita grasime. Atunci cand slabesti, acestea se contracta, revenind la dimensiuni mai mici.

 

Totodata, fiecare corp uman trebuie sa aiba un strat de grasime, eliminarea totala fiind total contraindicata medical si chiar imposibila. Pe langa faptul ca tesutul adipos este responsabil de producerea unor hormoni importanti, grasimea din corp are si capacitatea de a produce vitamine liposolubile. Totodata, izoleaza corpul de caldura si frig si protejeaza organele umpland cavitatile din jurul lor. Nivelurile sanatoase ale tesutului adipos arata astfel: din greutatea corporala toala a barbatului, 15% este grasime, iar un cazul femeilor, 22 % este tesut adipos.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *