Search for content, post, videos

Planta care-ti taie pofta de dulciuri si de junk food. Ce fel functioneaza

Legumele frunzoase, asadar cele care produc frunze comestibile, cum este loboda, salata sau spanacul, sunt arme redutabile in curele de slabire, oferind nutrienti esentiali si umpland bine stomacul, dat fiind ca nu prea exista restrictii cantitative in cazul lor.

Exista insa o planta ce are proprietati speciale in ceea ce priveste eficienta in curele de slabit. Aceasta este spanacul.

Frunzele de spanac au putine calorii, abunda in vitamina A, K, in folati si in fier. Spanacul poate fi consumat ca salata, fiert, dar si ca smoothie. Oricum ar fi, este indicat in regimurile de slabit atat pentru nutrientii sai, cat mai ales pentru capacitatea de a reduce foame si pofta de produse contraindicate, cum sunt dulciurile si alimentele tip junk food. Acest fapt a fost dovedit printr-o cercetare publicata in revista de specialitate „Appetite”.

Persoanele care beau dimineata extract de spanac scapa de poftele alimentare de dulciuri si junk food, ajutandu-le semnificativ sa slabeasca.

Nutrientii din spanac care au acest efect sunt tilacoidele. Insa, pentru a beneficia pe deplin de proprietatile tilacoidelor, spanacul trebuie preparat intr-un anumit fel, nefiind recomandat sa mananc preparate din planta la dimineata, pranz si seara.

Frunzele de spanac trebuie maruntite, filtrate si centrifugate pentru a elibera tilacoidele din celule. Motivul, organismul nostru nu are capacitatea necesara pentru a le separa direct.

Prin acest procedeu, obtii pudra de spanac care, diluata in apa si bauta in fiecare dimineata, te scapa de poftele culinare pe parcursul ziei.

Cum ajuta? Organismului uman ii ia ceva timp sa descompuna extractul de spanac, digestia fiind incetinita, iar o digestie lenta ajuta la suprimarea poftelor de dulciuri si de junk food, mentinand timp indelungat senzatia de satietate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *