Search for content, post, videos

Dieta Dukan

Pierre Dukan Dupa 30 de ani de experienta in domeniul nutritiei, doctorul francez Pierre Dukan a realizat deja faimoasa dieta Dukan care se deosebeste de celelalte prin faptul ca, desi asigura o pierdere rapida in greutate, presupune si o perioada de mentinere.

Principiile regimului

Dieta Dukan presupune mai multe faze si, desi este asemanatoare cu dieta proteica, este diferitat totodata pentru ca presupune si acea perioada de mentinere care asigura faptul ca organismul s-a obisnuit cu noul stil de viata.

 

CITESTE SI

Dieta Weight Watchers(WW) sau dieta pe puncte

Dieta japoneza

Fazele Dietei Dukan sunt faza de atac, faza alternativa, faza de consolidare si faza de stabilizare.

Faza de atac

Aceasta faza presupune un demaraj foarte rapid in iarderea grasimelor si a scaderii in greutate. Este indicat ca timp de 3, 5, 7 sau 10 zile sa consumati un aport bogat de protein pe care sa le obtineti din alimentele de mai jos:

Carne: vita, pui fara piele jambon de curcan, de pui

Oua, tofu

Peste: toate tipurile de peste

Fructe de mare

Produse lactate cu 0% grasime: iaurt (exceptie fac iaurturile cu fructe care sunt limitate la doua pe zi daca au intre 6 si 9 grame glucide/100 grame, iar in celelalte faze ale regimului sunt total interzise)

Lapte semidegresat (maxim ¼ l pe zi)

ORICE ALIMENT CARE NU SE AFLA PE LISTA DE MAI SUS ESTE INTERZIS IAR CANTITATILE SUNT LA ALEGERE. ESTE IMPERATIV SA BETI 1,5 l DE APA PE ZI.

Faza alternativa

In faza alternativa se introduc si legumele in dieta, alaturi de alimentele bogate in proteine. Se consuma aceleasi proteine ca in prima faza la care se adauga orice fel de legume in afara de cartofi, orezul, porumbul sau mazarea. Alternati primele doua faze ale dietei pana ajungeti la greutatea dorita dupa cum urmeaza:

Pentru scaderea cu mai putin de 10 kilograme 10 kilograme, vom alterna 3 zile prima faza si 5 zile a doua faza.

Pentru scaderea cu mai mult 10 kilograme, vom alterna 5 zile prima faza si 5 zile a doua faza.

Faza de consolidare si stabilizare

Aceste doua ultime faze sunt foarte importante pentru ca va vor ajuta sa ramaneti la greutatea stabilita. Consolidarea dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut, si putem reintroduce toate alimentele pe care le consumam si inainte in dieta dar o zi din prima faza pe saptamana (fara luni) trebuie respectata. Referitor la faza de mentinere, nutritionistul francez este de parere ca trebuie respectata toata viata si se bazeaza pe doua principii:

-In fiecare joi, consuma doar proteine

-Consuma 3 lingurite de miere pe zi

Pentru o detaliere mai exacta a dietei Dukan vedeti detalii aici

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *