22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDieta grasa creste riscul de cancer la san

Dieta grasa creste riscul de cancer la san

Din ce in ce mai multe descoperiri in legatura cu boala care afecteaza din ce in ce mai multe femei din intreaga lume sunt facute si acest lucru ajuta foarte mult la combaterea acestei boli.

Este vorba despre cancerul la san, o boala care inrobeste din ce in ce mai multe femei si care are urmari tragice. In ciuda faptului ca au fost inventate o serie de teste care prezic aparitia cancerului la san, nu este de ajuns pentru a preveni aceasta boala.

Studii recente efectuate in Statele Unite ale Americii arata ca putem preveni riscul de aparitie de cancer la san si printr-o alimentatie echilibrata.

In primul rand, se pare ca ar trebui sa renuntam la dietele bogate in grasimi. Potrivit crecetatorilor, femeile care au o dieta predominant grasa si care sunt predispuse sa devina obeze sufera de crestere anormala a sanilor, lucru care duce la tesutului adipos anormal. Acesta din urma poate sa cauzeze cancer la san.

„Descoperirile din cadrul acestui studiu sunt extrem de importante atunci cand le suprapunem peste informatiile care arata ca fetele care experimenteaza o crestere a sanilor inainte de vreme coincid cu epidemia de obezitate infantila” a declarat Russ Hovey, coordonatorul studiului care a conchis aceste descoperiri.

Iar ultiemle statistici trag semnale de alarma din ce in ce mai ingrijoratoare. Astfel, 30% dintre toate formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar si o femeie din opt risca sa dezvolte acest tip de cancer. In Romania, statistica arata 7929 de cazuri noi in fiecare an, cu peste 3000 de morti pe an.

Pentru prevenire, cel putin din punct de vedere al dietei, suntrecomandate dietele sarace in grasimi, precum dieta cu supa de pui, dieta cu mere sau dieta tibetana.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: