4 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEDieta alcalina! Scapa de 7 kilograme, in sapte zile

Dieta alcalina! Scapa de 7 kilograme, in sapte zile

Inrolare trafic.ro

Dieta alcalina este renumita in lume pentru proprietatile ei de prevenire a cancerului, dar si pentru faptul că este ideală atunci cand va propuneti sa pierdeti in greutate. Victoria Beckham este fidela acestui regim alimentar.

Pe ce se bazeaza dieta alcalina
Alimentele sunt clasificare in doua doua categorii, in functie de efectele pe care le au asupra organismul. Alimentele pot fi formatoare de acid si alcaline. Alimentele acide genereaza indigestie acida care poate duce la mai multe afectiuni de acidoza cronica.

Practic, acestea acidifiaza tesuturile din organism, fapt care „sugruma” celulele prin restrictionarea oxigenului, compromitand astfel sistemul imunitate. Acest proces poate duce la tot felul de boli de inima, la boli vasculare si la cancer.

Un mod eficient de prevenire a acestui proces este dieta alcalina, care favorizeaza o buna oxigenare a celulelor din organism. Dieta alcalina se bazeaza, in mare parte pe fructe, dar si pe seminte si fructe oleaginoase, care pot determina si pierderea in greutate. Practic, cei care incep dieta alcalina si orespecta strict pot slabi pana la sapte kilograme intr-o singura saptamana.

Ce ai voie sa mananci in dieta alcalina
Incepeti dimineata cu un blend de fructe, precum avocado, grepfruit, lamaie, rubarba, limeta sau capsuni. Ofera energie pentru prima parte a zilei, fara a-ti creste glicemia brusc, motiv pentru care nu risti sa ti se faca foame la o ora sau doua dupa micul dejun.

La pranz poti manca preparate din legume, precum mazare, dovlecei, castravei, usturoi, pastai, rosii, varza, salata, sparanghel, ceapa, conopida si ridichi. Orice fel de combinatie de sote de legume, fara ulei prajit, ci inabusit in abur sau la cuptor, poate fi o masa de pranz ideala in dieta alcalina.

Totusi, organismul are nevoie si de grasimi. Sursele de grasimi bune in dieta alcalina sunt fructul avocado, uleiul de canepa si uleiul de masline.

Nu uita de gustari, caci acestea sunt esentiale pentru stavilirea foamei si pentru accelerarea metabolismul in vederea arderilor eficiente. Intre mese, gustarile ar trebui sa fie formate din seminte, precum migdale, seminte de dovleac sau de floarea soarelui.

Iti poti face si preparare din seminte germinate, cum ar fi soia, grau, in sau linte, combinate cu suc de grepfrut, apa cu lamaie, lapte de migdale sau ceai de plante.

Daca simti nevoie de ceva mai consistent, poti manca broccoli la cuptor sau inabusit sau humus, acestea avand un continut de fibre si de proteine care inlesneste tranzitul intestnal. Totodata, sunt si preparate satioase.

Incearca si cu sucuri de legume. Poti pune in storcator sau in blender legumele mai sus mentionate, astfel incat sa consumi 300 de mililitri la masa de seara.

Alimente de evitat in dieta alcalina
Proteinele din carne trebuie evitate in dieta alcalina. Asadar, nu este recomandat consumul de pui, vita, porc, curcan sau miel. Insa poti manca peste, in afara de somon. Nu-ti face griji ca nu oferi organismului suficiente proteine. Legumele precum soia, avocado, preparatul humus, dar si conopida, morcovii, sparanghelul si broccoli au cantitati relativ marii de proteine.

Evita lactatele, precum branza, smantana, laptele, iaurtul, dar si inghetata. Acestea cresc aciditatea din tesuturi. Totodata, evita grasimile procesate din margarina, floarea soarelui si porumb, preferandu-le pe cele din uleiul de masline, de migdale si din avocado.

In materie de bauturi, rezuma-te la sucuri din legume si la apa. Bauturile carbogazoase, cafeaua, berea si, de regula, bauturile procesate industrial sunt marii dusmani ai sanatatii si ai siluetei. Exclude-le total din alimentatie. Acestea contin calorii goale: asadar nu au valorea nutritiva, dar ingrasa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: