16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDelecteaza-te cu o cana de cafea inainte sa faci sport: iata de...

Delecteaza-te cu o cana de cafea inainte sa faci sport: iata de ce!

Inrolare trafic.ro

Cafeaua este o componentă esențială a rutinei zilnice pentru mulți dintre noi, iar acest obicei pare să aducă și beneficii surprinzătoare. Un studiu recent a evidențiat că savurarea unei căni de cafea înainte de o sesiune de exerciții intense te ajută să slăbești mai eficace!

Cercetătorii din Spania, care și-au publicat rezultatele în International Journal of Sport, Nutrition and Exercise Metabolism, au descoperit că atleții care consumau cafeină înainte de efortul fizic ardeau cu până la 15% mai multe calorii comparativ cu cei care nu se bucurau de această băutură.

Doza de cafeină care a declanșat acest răspuns a fost de 4,5 mg per kilogram de greutate corporală, ceea ce înseamnă că o femeie de 68 kg are nevoie de aproximativ 300 mg de cafeină (găsite în cam 330 ml de cafea filtrată) pentru a profita de acest beneficiu.

Deși acesta nu este singurul efect pozitiv al consumului de cafea, iată de ce o cană de cafea consumată înainte de a face exerciții este cu adevărat benefică:

Cafeaua îmbunătățește circulația sângelui

O circulație sanguină bună este ideală pentru a maximiza beneficiile exercițiilor fizice, asigurând o oxigenare adecvată a mușchilor necesară pentru tonifierea sănătoasă a corpului.

De aceea, nu trebuie să ezitați să beți cafea înainte de a merge la sală sau de a face jogging în parc: un studiu japonez recent a dezvăluit că această băutură îmbunătățește semnificativ circulația sângelui pentru până la 75 de minute după consum.

Citeste si:  Remedii naturale pentru senzatia de picioare grele

Cafeaua te ajută să previi durerile

Cafeaua ajută și la prevenirea durerilor asociate cu activitatea fizică intensă, care solicită musculatura și poate duce la leziuni musculare, entorse etc. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Illinois, care au descoperit că un consum de cafeină, echivalent cu aproximativ 2 căni de cafea, cu o oră înainte de exercițiu, reduce semnificativ disconfortul post-eort.

Cafeaua încetinește îmbătrânirea mușchilor

Pierderea de țesut muscular este inevitabilă odată cu înaintarea în vârstă, dar cafeaua poate contribui la încetinirea acestui proces. Beneficiile sunt evidente chiar și atunci când te bucuri de această băutură aromată după o sesiune de efort fizic susținut, conform cercetătorilor de la Universitatea Coventry. Prin urmare, consumul regulat de cafeină încetinește procesul de degradare al mușchilor scheletici, dar și al diafragmei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: