24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDe ce un sot n-ar trebui sa-i ascunda nimic sotiei! Sfaturile Parintelui...

De ce un sot n-ar trebui sa-i ascunda nimic sotiei! Sfaturile Parintelui Iosif Vatopedinul

Unul dintre cei mai credinciosi ucenici ai lui Gheron Iosif Isihastrul este, fara doar si poate, Parintele Iosif Vatopedinul, care a sustinut ca un sot n-ar trebui sa-i ascunda nimic sotiei, ca sa se bucure de o casnicie fericita si implinita.

Si-a petrecut ultimii ani de viata la Manastirea Vatroped, in curtea careia este si inmormantat si a lasat in urma numeroase legiuri ale vietii pentru a te bucura din plin de fiecare clipa.

Asadar, conform acestuia, intr-o casnicie, dragostea trebuie sa vina, indeosebi dinspre barbat spre femeie. Acest lucru l-a facut si Hristos fata de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Insusi ca sa o faca slavita.

Barbatul sa nu inceteze sa-i arate sotiei dragostea sa, precum si faptul ca toata truda si toata stradania lui au un singur scop: ca ea sa fie fericita.

Sotul ar trebui sa fie pentru sotie – in functie de imprejurari – uneori tata, alteori frate, altadata prieten si intotdeauna barbat al ei.

Daca va face asta, va avea parte de o atitudine netulburata si armonioasa din partea sotiei, care, de multe ori este mai binevoitoare si mai jertfelnica, dar alteori, in fata unor evenimente neinsemnate, se descurajeaza si se teme.

Barbatul, care este cap familiei, sa nu tradeze dragostea si legatura cu sotia, deoarece diavolul si slujitorii lui nu vor inceta niciodata sa-i razboiasca, pentru a lovi insasi radacina vietii.

Citeste si:  Bona Nuți a revenit la Anamaria Prodan. Cum arată în prezent aceasta

Niciodata nu trebuie ca sotul sa-i faca observatie sotiei in prezenta altora, pentru ca de multe ori, din egoism, sotii isi mustra sotiile mai ales in prezenta propriilor rude.

Sau, daca sotia da telefon sotului la serviciu, acesta sa nu-i raspunda rastit: „Lasa-ma, n-am timp acum!”, vorbindu-i cu asprime. Ci sa-i spuna: „Iubito, am treaba acum, insa te voi suna eu putin mai tarziu”. Cand sotia va intelege si se va convinge ca sotul o iubeste, atunci devine de bunavoie asternut picioarelor lui, gata de orice jertfa.”

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: