Femeile și bărbații slăbesc la rate diferite din cauza decalajelor psihologice. Organismul bărbaților este de obicei mai mare, conține mai multă masă musculară și are tendința să ardă caloriile mai repede din cauza acestor factori.
Cuprins
Deși o femeie nu-și poate modifica organismul pentru a arde o cantitate egală de calorii cu cea a unui bărbat, își poate încuraja metabolismul prin creșterea masei muscular. În primul rând, trebuie înțelese motivele pentru care bărbații slăbesc mai rapid decât femeile.
De ce slăbesc mai greu femeile decât bărbații?
1. Greutatea și masa musculară
Din cauza faptului că bărbații au, în general, o greutate mai mare decât a femeilor, ei au tendința de a arde mai multe calori și de a pierde în greutate mai repede. Acest lucru este valabil și pentru bărbații obezi mici de înălțime. De exemplu, o persoană cu o greutate de 155 kg poate arde aproximativ 596 de calorii pe oră în timp ce fac jogging, la o viteză de 8km/h. O persoană care cântărește 185 kg poate pierde aproximativ 710 calorii pe oră în timpul joggingului, tot la o viteză de 8km/h. Fie că ai o greutate mai mare din cauza înălțimii sau kilogramelor în plus, vei arde mai multe calorii în timpul unei activități. Bărbații nu ard doar calorii datorită mărimii lor, dar au și o masă musculară mai mare, care este mai densă decât grăsimea. Comparativ cu femeile, bărbații au un raport mai mare de masă musculară-grăsime.
Metabolismul
Organismele femeilor au un ceas metabolic mai lent decât cel al bărbaților, lucru care explică de ce au nevoie de mai mult timp și efort pentru a pierde în greutate. În medie, un organism care conține un nivel ridicat de grăsime și o masă musculară scăzută duce la folosirea unei cantități scăzute de energie.
3. Problemele glandei tiroide
Deși bărbații pot dezvolta boli tiroidiene, această problemă este mai des întâlnită în rândul femeilor. Hipotiroidismul sau tiroida hipoactivă poate face ravagii la nivel hormonal și asupra ratelor metabolice, adăugând un alt blocaj în calea slăbitului. Dacă ești o femei care se chinuie să slăbească și nu îți poți da seama ce este în neregulă, ar trebui să faci un control medical.
4. Anticoncepționalele
Unul dintre cele mai comune efecte secundare ale anticoncepționalelor (sunt incluse pastilele, plasturii și injecțiile) este îngrășarea. Kilogramele în plus datorate pastilelor se vor adăuga celor pe care vrei să le dai jos. Dacă începi un nou tratament cu anticoncepționale, ar fi bine să iei în considerare niște exerciții fizice pentru a micșora efectele.
Presiunea socială
Pentru majoritatea bărbaților, câteva kilograme în plus nu reprezintă un motiv de îngrijorare – este acceptabil pentru bărbați să poarte puțină burtă, mai ales după o anumită vârstă. De asemenea, bărbații sunt mai motivați să meargă la sală și să facă exerciții care duc la formarea masei musculare. Femeile, pe de altă parte, simt o presiune socială de a fi slabe. Acest lucru înseamnă că pierdea în greutate vine la pachet cu sentimente de vinovăție și frică. În plus, femeile tind să facă mai mult exerciții cardio, care pot ajuta la slăbit, dar nu vor îmbunătăți rata metabolismului prin intermediul creșterii masei musculare.
6. Timpul
Acesta este o altă influență socială, deoarece bărbații au mai mult timp la îndemână pentru a face exerciții și pentru a-și plănui mesele. Deși nu este aplicabil în orice situație, sunt mai multe șanse ca femeile să petreacă mai mult timp având grijă de casă și de copii, ducând la un dezavantaj când vine vorba de timpul alocat alergării pe bandă. De cele mai multe ori, acestea ajung să pregătească cina, în locul unor exerciții care să le ajute să slăbească.