23 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIDe ce sa NU consumi alcool in timpul sarcinii. Cruntele pericole la...

De ce sa NU consumi alcool in timpul sarcinii. Cruntele pericole la care te expui daca o faci

Inrolare trafic.ro

Femeile insarcinate care consuma regulat alcool intre a 7-a si a 12-a saptamana de sarcina risca sa aiba copii cu trasaturi faciale anormale, cu probleme de crestere, dificultate de invatare, dar si tulburari comportamentale.

 

Un studiu efectuat la Universitatea din California, la care au participat aproximativ o mie de femei, arata cat de periculos este consumul de alcool in timpul sarcinii, mai ales intre a 7-a si a 12-a saptamana de la conceptie.

 

Micutii risca sa dezvolte sindromul alcoolismului fetal, o conditie medicale care poate avea consecinte grave.

 

Potrivit cercetarii coordonate de doctorul Haruna Sawada Feldman din cadrul universitatii americane, femeile insarcinate care au obiceiul de a consuma bauturi alcoolice incepand dintr-a doua jumatate a primului trimestru de sarcina au sanse foarte mari de a avea copii cu deficiente in dezvoltarea fizica, de la inaltime la greutate.

 

Totodata, ei pot avea trasaturi faciale anormale, ce constau in extremitate cefalica de dimensiuni reduse – sau cap mic, fata plata si ochi mici. La varste foarte fragede, aceste anormalitati sunt greu de identificat, dar devin vizibile dupa ce micutul implineste doi ani.

 

Pericolul consumului de alcool, in procente

 

 

 

Potrivit cercetarii, fiecare zi in plus in care femeia insarcinata consuma alcool creste cu 25% riscul de a avea un bebelus cu buze diforme, cu 12% riscul ca acesta sa aiba capul mai mic decat normal si cu 16% pericolul de a se naste subponderal.

 

Alcoolul baut in timpul sarcinii poate duce la o nastere prematura sau la o sarcina peste termenul de 42 de saptamani, si chiar la avort spontan.

 

Desi oamenii de stiinta care au efectuat studii medicale nu au ajuns la un consens cu privire la cat alcool are voie sa consume viitoarea mamica, toate trag aceeasi concluzie: cu cat mai putin, cu atat mai bine. Pe de alta parte, atat specialistii din SUA, asociatiile de obstetrica si ginecologie, cat si cei din Romania sustin abstinenta la alcool pe tot parcursul sarcinii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: